Αρχική » Ένας star στο Περιβόλι της Παναγίας

Ένας star στο Περιβόλι της Παναγίας

από kivotos

Του Γιώργου Θεοχάρη

Eίναι μόλις 32 ετών, υπέρμαχος της Ορθοδοξίας. Πρόκειται για τον πασίγνωστο ηθοποιό Τζόναθαν Τζάκσον, πρωταγωνιστή στην αμερικανική σειρά «Γενικό Νοσοκομείο». Τον εντόπισα στην Ιερά Μεγίστη Βατοπαιδίου, όπου καθόταν με τον 8χρονο γιο του, δίπλα στον Ηγούμενο Εφραίμ κατά τη διάρκεια της αγρυπνίας. Σε κάθε επί­μαχη στιγμή της ακολουθίας έκανε τον σταυρό του και με ευλάβεια έδειχνε να προσεύχεται κοιτώντας τις πελώριες εικόνες της Παναγίας και του Χριστού στο Τέμπλο της Ιεράς Μονής.

Βρήκα την ευκαιρία και τον πλησίασα και, εφόσον τον καλωσόρισα στο Περιβόλι της Παναγίας, του ζήτησα μια μικρή συνέντευξη. Τον συνόδευε ο Ελληνοαμερικανός π. Ματθαίος. Στιγμές που δεν μπορείς να ξεπεράσεις βλέποντας έναν νέο άνθρωπο να θέλει να ακολουθήσει τον δρόμο της σωτηρίας της ψυχής του, και μάλιστα έναν κορυφαίο καλλιτέχνη που ζει μέσα στους απίστευτους πειρασμούς.

Ήταν ένα μάθημα αυτό και για μένα. Αναρωτήθηκα:Εδώ που ζούμε, στην Ορθόδοξη Ελλάδα, με το Άγιο Όρος, τα εκατοντάδες μοναστήρια και τους ιερούς ναούς, με φωτισμένους γέροντες και γερόντισσες, θα έπρεπε να έχουν γεμίσει όλα από νέους ανθρώπους που θα ευλαβούν τον Θεό, σαν τον Τζόναθαν.

Μεταξύ άλλων, ο Τζόναθαν Τζάκσον δήλωσε στην «Κιβωτό» ότι αυτός ο τόπος έχει κάτι ξεχωριστό και πως στο πρόσωπο του Ηγουμένου Εφραίμ είδε την αγάπη του Χριστού.

Ο ίδιος επισκέφθηκε για πρώτη φορά το Άγιο Όρος και έμεινε τέσσερις ημέρες στη Μονή Βατοπαιδίου. Επισκέφθηκε επίσης τις Ιερές Μονές Ξενοφώντος και Σίμωνος Πέτρας. Ο γιος του ήταν ο μεγάλος, ο Χάλεβ. Έχει, ακόμα, την Αδόρα και τον Τίτο. Η γυναίκα του ονομάζεται Ελισάβετ. Βαπτίστηκαν όλοι Ορθόδοξοι πριν από τρία χρόνια. Ο Τζάκσον έχει πάρει 5 βραβεία Emmy και είναι από τους πιο γνωστούς ηθοποιούς στο Χόλιγουντ.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ