Στον ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Χρυσοσπληλαιωτίσσης της οδού Αιόλου  ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος,  έστειλε το μήνυμα της ημέρας  συγκρίνοντας την Εύα και την Παναγία: «Πρόκειται για δύο μορφές που ανταποκρίνονται με διαφορετικό τρόπο στο κάλεσμα του Θεού και ζουν διαφορετικά. Έχουμε λοιπόν, την πρώτη σκέψη που είχαν η Εύα και η Παναγία. Η Εύα, ενώ ζούσε προνομιακά στον παράδεισον επαναστάτησε. Η Παναγία η οποία μεγάλωσε σε ένα τόπο δύσκολο, στη Ναζαρέτ δεν αρνήθηκε τα λόγια του Αρχαγγέλου».

«Τα δυο πρόσωπα αυτά ενώ φαίνεται να είναι μακριά -χρονικά και τοπικά- είναι κοντά, γιατί βρίσκονται μέσα στον καθένα από εμάς. Κάθε φορά που αγανακτούμε και επαναστατούμε θεωρώντας πως μπορούμε και μόνοι μας να προχωρήσουμε τότε μέσα μας κυριαρχεί ο κόσμος της Εύας. Όταν όμως θέλουμε να επιστρέψουμε κοντά στον θεό τότε κυριαρχεί ο κόσμος της Παναγίας, της μάνας που δεν ξεχνά το παιδί της και πονάει για αυτό. Μένει Λοιπόν σε μας να διαλέξουμε ποιον όσμο θέλουμε» υπογράμμισε .

Ευχήθηκε επίσης, η Παναγία να κυριαρχεί μέσα μας και αυτή θα μας βοηθάει πάντοτε γιατι ειναι η πραγματική μάνα του καθένα μας.

Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας ο Αρχιεπίσκοπος συνεχάρη τον προϊστάμενο του ναού για το έργο του. «Εργάζεστε με συνέπεια χωρίς πολλά λόγια. Και αυτό είναι πολύ σπουδαίο σήμερα για όλους μας βέβαια αλλά ιδιαιτέρως για αυτούς που έχουν ορισμένες θέσεις. Τα λόγια μας έχουν κουράσει. Τα λόγια μας έχουν κάνει να αγανακτούμε εσωτερικά, έστω κι αν κάνουμε υπομονή και δεν εκδηλωνόμαστε προς τα έξω. Είμαστε κουρασμένοι οι Έλληνες, Πάρα πολύ και για πολλά πράγματα. Και στην Εκκλησία και στους ιερείς και στους Ταγούς της Εκκλησίας δεν επιτρέπονται τα λόγια και οι φανφάρες και οι επιδείξεις αλλά το ουσιαστικό έργο. Σαν τη βροχούλα που βρέχει σιγά σιγά και ποτίζει και όχι σαν τις θύελλες που έρχονται και κάνουν τις καταστροφές».