Αντιδιαδηλωτές επιχείρησαν να εμποδίσουν μέλή της ΑΧΕΠΑ  να πραγματοποιιήσουν διαμαρτυρία  έξω από την Πρεσβεία της Τουρκίας στις ΗΠΑ .Τελικά επικράτησε η λογική . Για  το περιστατικό εκδόθηκε σχετική ανακοίνωση:

«Ευχαριστούμε θερμά τους διοργανωτές της σημερινής διαμαρτυρίας, το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο, και εκτιμούμε τους αξιωματικούς της αστυνομίας, Γιώργο Μαραφάτσο από το HCC, και τους αξιωματικούς του Capitol District 3 Lodge για την επίβλεψη και τη συμμετοχή τους», δήλωσε ο πρόεδρος Horiates. «Ευχαριστούμε, επίσης, την Περιφέρεια της Κολούμπια, που επέτρεψε τη διεξαγωγή της πορείας διαμαρτυρίας, επιτρέποντάς μας να ασκήσουμε τα δικαιώματά μας για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις έντονες προκλητικές πράξεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο καθώς και την καταπάτηση της παγκόσμιας αξίας της προστατευόμενης από την UNESCO, Αγίας Σοφίας, η οποία έχει πλέον μετατραπεί σε τζαμί από το καθεστώς Ερντογάν».

Η ΑΧΕΠΑ συνεχίζει να πιέζει την αμερικάνικη κυβέρνηση να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία, αφού απέστειλε και σχετική επιστολή στον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, για να μεταφέρει τη σοβαρή ανησυχία της για τις επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας στο Αιγαίο. Μάλιστα, στην επιστολή προτρέπει τον Αμερικανό πρόεδρο να ενθαρρύνει τον Υπουργό Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, να στείλει ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία, ώστε να σταματήσει την εχθρική συμπεριφορά της στην περιοχή.

Επιπλέον, στην επιστολή, ο κ. Horiates ζητά από την κυβέρνηση να 1) καταδικάσει τις ενέργειες της Τουρκίας και 2) να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία για παραβίαση του αμερικανικού νόμου.