Η Μητρόπολη Μόρφου  ανακοίνωσε ότι οι εορτασμοί προς τιμήν του πολιούχου της Μόρφου αγίου μεγαλομάρτυρος Μάμαντος του Μυροβλύτου και Θαυματουργού δεν θα πραγματοποιηθούν φέτος στον κατεχόμενο καθεδρικό ναό του Αγίου στη Μόρφου, λόγω των μέτρων πρόληψης έναντι του κορονοιού SARS-CoV-2 που έχουν ανακοινωθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας και τα οποία αφορούν στη διακίνηση από και προς τις ελεγχόμενες από την Κυπριακή Δημοκρατία περιοχές.

Επ’ ευκαιρία της εορτής του Αγίου Μάμαντος, θα τελεσθεί πανηγυρική ΥΠΑΙΘΡΙΑ Αγρυπνία προς τιμήν του στον υπό ανέγερση ιερό ναό του Αγίου Ιερομάρτυρος Φιλουμένου του Κυπρίου στην ιερά μονή Αγίου Νικολάου παρά την Ορούντα, χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου, την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 19:30.

Κατά την Αγρυπνία θα εκτίθεται σε προσκύνηση η παλαιά λειψανοθήκη του Αγίου Μάμαντος που επαναπατρίσθηκε πέρυσι, καθώς και αντίγραφο της εικόνας του Χρυσοσώτηρος Ακανθούς.

Οι ιερές ακολουθίες του Εσπερινού, του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας θα μεταδίδονται σε απευθείας διαδικτυακή μετάδοση από τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό 4E και τα κανάλια του YouTube: ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΟΡΦΟΥ και RumOrthodox.