Αρχική » Σημαντικές ανακοινώσεις από τη μητρόπολη Λεμεσού

Σημαντικές ανακοινώσεις από τη μητρόπολη Λεμεσού

από christina

 

Στον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού αύριο Δευτέρα 24 Αυγούστου στις 6.30π.μ. θα τελεσθεί Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου. Το απόγευμα της ιδίας ημέρας στις 6.30 θα τελεσθεί η Παράκληση στον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό. Κατά την διάρκεια των ιερών ακολουθιών θα εκτίθεται προς προσκύνηση τεμάχιο του τιμίου Λειψάνου του Αγίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού.

Ακόμα η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού ανακοινώνει: 

Στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Φανουρίου στην Λαϊκή Λευκοθέα με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου την Τετάρτη 26 Αυγούστου στις 7 μμ, θα τελεσθεί πανηγυρικός εσπερινός Χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου. Την επομένη Πέμπτη 27 Αυγούστου στις 6:30 το πρωί θα τελεσθεί ο Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 7 θα ψαλεί η Παράκληση προς τον Άγιο Φανούριο.

Στον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέου Χαράκη με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Ιωσήφ του Ησυχαστού την Πέμπτη 27 Αυγούστου στις 8:00μ.μ. θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία.

Στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Ερήμης με την ευκαιρία της μνήμης της Αποτομής της Κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου την Παρασκευή 28 Αυγούστου στις 7:00 μμ θα τελεσθεί ο εσπερινός και την επομένη Σάββατο 29 Αυγούστου το πρωί θα τελεσθεί ο όρθρος και η Θεία Λειτουργία. Το απόγευμα της ίδιας μέρας στις 6:30 θα τελεσθεί εσπερινός και θα ακολουθήσει ο παρακλητικός κανόνας προς τον Τίμιο Πρόδρομο. Κατά την διάρκεια των ακολουθιών θα εκτίθεται προς προσκύνηση τεμάχιο από το Ιερό Λείψανο του Τιμίου Προδρόμου.

Στον Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Ιωσήφ του Μνήστορος με την ευκαιρία της μνήμης της Αποτομής της Κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου την Παρασκευή 28 Αυγούστου στις 8:30μ.μ. θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία.

Από τον Ιερό Ναό Αγίου Ιγνατίου των ορθόδοξων αράβων αδελφών μας ανακοινώνεται ότι λόγω της μεγάλης τραγωδίας που συνέβηκε στο Λίβανο έχει οργανωθεί ειδική ομάδα συλλογής ανθρωπιστικής βοήθειας που θα αποσταλεί στο Λίβανο. Όσοι επιθυμούν μπορούν να προσφέρουν στερεές τροφές, καθαριστικά, είδη ένδυσης και υπόδησης. Η εκκλησία θα παραμένει ανοικτή καθημερινά από τις 10:00 το πρωί έως και τη 1:00 το μεσημέρι, και από τις 5:00 το απόγευμα έως και τις 8:00 το βράδυ. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αποτείνεστε στο τηλέφωνο 99316166.

Το Επαρχιακό Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού Λεμεσού έχει κινητοποιήσει όλες τις Εθελοντικές Οργανώσεις και έδωσε εντολή στα μέλη τους να συλλέγουν τρόφιμα για να αποσταλούν στους εμπερίστατους συνανθρώπους μας στη Βηρυτό. Γι’ αυτό το λόγο καλεί τους πολίτες της πόλης και επαρχίας Λεμεσού να ενισχύσουν την ανθρωπιστική αυτή προσπάθεια. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα : 25737761 και 25736291.

Η Μουσική Σχολή της Μητροπόλεώς μας ανακοινώνει την έναρξη μαθημάτων βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής για τη νέα χρονιά 2020-2021.Στο Τμήμα Βυζαντινής Μουσικής, οι ακροάσεις για νέους μαθητές θα πραγματοποιηθούν στις 3 + 10 Σεπτεμβρίου 6-7μ.μ. Τα μαθήματα ξεκινούν την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου. Στο Τμήμα Παραδοσιακής Μουσικής, τα μαθήματα ξεκινούν την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου. Διδάσκονται μαθήματα για βιολί, κλαρίνο, σαντούρι, κρητική λύρα, λαούτο, μαντόλα και μαντολίνο. Για εγγραφές και άλλες πληροφορίες απευθύνεστε στο τηλέφωνο 99 133 971.

Η σχολή Βυζαντινής Αγιογραφίας της Μητροπόλεως μας, ανακοινώνει την έναρξη των μαθημάτων Βυζαντινής Αγιογραφίας για τη νέα χρονιά 2020 – 2021. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου. Οι εγγραφές άρχισαν και συνεχίζονται. Τη Δευτέρα 31 Αυγούστου στις 6:00 μ.μ. στο Αρχονταρίκι της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού, που βρίσκεται στο προαύλιο του Μητροπολιτικού Ναού Παναγίας Παντανάσσης Καθολικής, θα διεξαχθούν οι εξετάσεις για τους πρωτοετείς. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν μπορούν να συμπληρώσουν την αίτηση τους, από τα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, στην οδό Αγίου Ανδρέου 306, στην πρεσβυτέρα Γάντα. Για πληροφορίες στο τηλέφωνο 25864344.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ