Nα υποβληθούν στις ειδικές εξετάσεις καλεί τους ιερείς ο μητροπολίτης Τρίκκης κ.Χρυσόστομος μετά το κρούσμα κορωνοίού που κατασγράφηκε σε κληρικό της μητρόπολης.Ο ιερέας βρισκόταν σε διακοπές σε νησί των Κυκλάδων όταν εμφάνισε συμπτώματα της νόσου και πλέον νοσηλεύεται σε νοσοκομείο των Αθηνών ενώ τα μέλη της οικογένειάς του έχουν τεθεί σε καραντίνα μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκαν.Κατόπιν τούτου, ο μητροπολίτης Τρίκκης Χρυσόστομος καλεί τους κληρικούς αλλά και τους συνεργάτες της μητρόπολης να υποβληθούν στη σχετική εξέταση για Covid-19 ενώ επισημαίνει την αναγκαιότητα τήρησης όλων των προβλεπόμενων από τις Αρχές μέτρων.

Στο μεταξύ Νοσοκομείο της Αττικής νοσηλεύεται κληρικός της Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών, ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με το trikalavoice.gr, ο κληρικός είχε αναχωρήσει για διακοπές με την οικογένειά του σε νησί των Κυκλάδων, ένοιωσε έντονη αδιαθεσία και ανέβασε πυρετό.
Υποβλήθηκε σε τεστ για κορωνοϊό και διαγνώστηκε θετικός ενώ συνέχιζε να έχει υψηλό πυρετό, με αποτέλεσμα να κριθεί αναγκαία η διακομιδή του το βράδυ της Κυριακής στην Αθήνα.
Νοσηλεύεται σε θάλαμο Νοσοκομείου της Αθήνας με κύριο σύμπτωμα τον πυρετό. Η οικογένειά του παραμένει στο νησί, ενώ υποβλήθηκαν η πρεσβυτέρα και τα παιδιά σε τεστ.