Τάγμα μυροφόρων γυναικών έχει δημιουργήσει η μητρόπολη Σικάγου ώστε να ενισχυθεί η παρουσία τους στην Εκκλησία. Σκοπός του τάγματος είναι η χορηγία υποτροφιών σε γυναίκες που επιθυμούν να αναπτύξουν και να παρέχουν υπηρεσίες στις ενορίες τους.

Οι γυναίκες που θα επιλεγούν κατόπιν αιτήσεων θα συμμετάσχουν σε ένα διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο, και εν συνεχεία με την ευλογία του Μητροπολίτη Σικάγου κ. Ναθαναήλ θα ενταχθούν στο Τάγμα των Μυροφόρων Γυναικών.

«Οι Γραφές παρουσιάζουν τις Μυροφόρες Γυναίκες ως πιστές και θαρραλέες μαθήτριες του Χριστού. Ακολούθησαν τον Κύριο, πήγαν στον τάφο Του για να φροντίσουν το σώμα Του και μοιράστηκαν το χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως με τον κόσμο. Όπως και αυτές, το Τάγμα των Μυροφόρων της Μητρόπολης του Σικάγου θα προσφέρει σε νεαρά κορίτσια και σε ενήλικες γυναίκες τολμηρά παραδείγματα χριστιανικής υπηρεσίας και μαθητείας για τον 21ο αιώνα» δήλωσε ο Μητροπολίτης Ναθαναήλ.

Το Τάγμα των Μυροφόρων έχει σχεδιαστεί για να προωθεί και να ενισχύει την ηγεσία και την πνευματική ανάπτυξη των γυναικών σε όλη τη Μητρόπολη του Σικάγου. Οι βασικοί στόχοι του περιλαμβάνουν την αύξηση του αριθμού των γυναικών που υπηρετούν σε ηγετικούς ρόλους στις ενορίες τους.

Τα αρχικά μέλη του Τάγματος επελέγησαν από τον Μητροπολίτη Σικάγου σε αναγνώριση για την αφοσίωσή τους στην Ορθόδοξη Εκκλησία, την ακούραστη εργασία τους, και τη δέσμευσή τους να επιβλέπουν την ανάπτυξη του Τάγματος των Μυροφόρων.