H Αρχιεπισκοπή Κρήτης διαψεύδει  με κατηγορηματικό τρόπο τα  δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης προέτρεψε τους πιστούς να αφαιρέσουν τις μάσκες στην Εκκλησία.

Ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμ. Μεθόδιος Βερνιδάκης έκανε λόγο για αήθη επίθεση και ανηθικότητες διαψεύδοντας το γεγονός.

Όπως υποστήριξε χαρακτηριστικά: «Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης απαντώντας σε ερώτηση για τις μάσκες και όσους αντιδρούν με τη χρήση τους, επισήμανε ότι όποιος θέλει μπορεί να την αφαιρέσει. Δεν προέτρεψε τους πιστούς να αφαιρέσουν τις μάσκες, όλα αυτά δεν ισχύουν. Ούτε έκανε λόγο για φυλακισμένη πίστη, αυτή η δήλωση είναι ανύπαρκτη. Εξάλλου αυτά έγιναν μετά τη θεία λειτουργία όπου το 98% των πιστών φορούσε μάσκα».

Όπως τόνισε ακόμη ο Πρωτοσύγκελλος η Εκκλησία της Κρήτης παραμένει σταθερή στη θέση που έχει μέχρι σήμερα για τις μάσκες και την τήρηση των μέτρων προστασίας.

Υπενθυμίζεται οτι το πρωί τα Μέσα Ενημέρωσης στην Κρήτη  μετέδωσαν οτι ο κ. Ειρηναίος, στη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας για τον εορτασμό του Αγίου Τίτου στο Ηράκλειο αναφέρθηκε στηη μη χρήση μάσκας στους ναούς

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ο Ιεράρχης ο οποίος διακρίνεται για την χαμηλών τόνων παρουσία του στη διάρκεια του κηρύγματος, ο Αρχιεπίσκοπος, κάλεσε τους πιστούς να μη φορούν μάσκες εντός των ιερών ναών «για να μη φυλακίζουν της πίστη τους» όπως είπε χαρακτηριστικά.