Αρχική » Υπέρ της χρήσης μάσκας ο Ιερώνυμος

Υπέρ της χρήσης μάσκας ο Ιερώνυμος

από christina

Τριπλό  μήνυμα υπέρ της χρήσης της μάσκας έστειλε  σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος κ.Ιερώνυμος.Το πρωί προσήλθε στη συνεδρίαση της Συνόδου με μάσκα .Μετά το τέλος της συνεδρίασης μιλώντας κατά στο πρακτορείο “Ορθοδοξία” υπερασπίστηκε για το καλό όλων τη χρήση της μάσκας:

«Προσπαθούμε και  πρέπει να καταβάλουμε ακόμα περισσότερες προσπάθειες, διότι πρέπει να προφυλάσσουμε όχι μόνο τον εαυτό μας, αλλά και τους άλλους ανθρώπους.Η Αγάπη αυτό λέει. Πρώτα τους άλλους και μετά τον εαυτό μας».Λίγη ώρα αργότερα τονΑρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, επισκέφθηκαν  οι μέτοχοι της εταιρείας LARISA FACE COVER κ. Αχιλλέας Νταβέλης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών και Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας «ΚΥΑΝΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΣ», και κ. Γιάννης Τσερέπας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της LARIPLAST S.A.

Οι δύο συνιδρυτές της LARISA FACE COVER, ανακοίνωσαν στον Μακαριώτατο την προσφορά τους για την κάλυψη σε μάσκες των αναγκών των πιστών στις 150 Ενορίες της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί.

«Οφείλουμε ως χριστιανοί ορθόδοξοι να μπορούμε να έχουμε τη Θεία Χάρη χωρίς να υπάρχει κανένας φόβος στον εκκλησιασμό», τόνισε ο κ.  Αχιλλέας Νταβέλης συγχαίροντας παράλληλα τον Αρχιεπίσκοπο για τη στάση του.

 «Δεν έκανα παρά το ελάχιστο..Ο συνάνθρωπός μας είναι το παν.  Αν δεν αγαπάμε τον συνάνθρωπο, Εκκλησία και πολιτεία, χάνουμε το νόημα της ζωής. Ο καθένας πρέπει να βοηθήσει. Με τον δικό του τρόπο. Οι επιπολαιότητες είναι για άλλα πράγματα» απάντησε ο κ.Ιερώνυμος.

«Τα πράγματα είναι κρίσιμα. Όλοι πρέπει να προβληματιστούμε. ‘Έχουμε μεγάλη ευθύνη. Αυτό που κερδίσαμε στην αρχή θα είναι κρίμα να το χάσουμε στην πορεία» συμπλήρωσε, ενώ ο κ. Νταβέλης  τόνισε πως  «είμαστε εδώ για να καλύψουμε οποιαδήποτε ανάγκη εν μεσω πανδημίας για τις εκκλησίες της Αρχιεπισκοπής

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ