Ο Κορωνοϊός φαίνεται πως στέκεται εμπόδιο αυτή τη φορά  στη συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη με τον πατριάρχη Ιεροσολύμων  έπειτα από ένα μεγάλο διάστημα όπου οι σχέσεις των δύο ανδρών δοκιμάστηκαν λόγω της Αυτοκεφαλίας της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο 'Ρομφαία" η επίσκεψη θεόφιλου στο Φανάρι λόγω των μέτρων για τον COVID-19 .Οπως έχει γίνει γνωστό μετά την πρόσφατη Σύνοδο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, πολλά μέλη της Αγιοταφικής Αδελφότητας βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Η Αγιοταφική Αδελφότητα έλαβε τα απαραίτητα μέτρα αντιμετώπισης των κρουσμάτων, όπου όσοι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό μπήκαν σε καραντίνα για 14 ημέρες.

Ο  Οικουμενικός Πατριάρχης είχε προσκαλέσει επίσημα τον Πατριάρχη Θεόφιλο στο Φανάρι, επί τη εορτή για την Αρχή της Ινδίκτου.

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων αποδέχθηκε την πρόσκληση τουκ. Βαρθολομαίου, η οποία θα γίνει το επόμενο διάστημα.

Βαρθολομαίος και Θεόφιλος δεν τα πήγαιναν καθόλου καλά το τελευταίο διάστημα ,εξ αιτίας της στάσης του Πατριάρχη Ιεροσολύμων στο ουκρανικό.Ο κ.Θεόφιλος είχε κρατήσει "ίσες αποστάσεις" ενώ χωρίς την άδεια του Φαναρίου προκάλεσε συνάντηση προκαθημένων  για την επίλυση των προβλημάτων στην οποία πήραν μέρος μόνο Ιεράρχες που πρόσκεινται στη Μόσχα.