Αρχική » Η Β΄ Στάση των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου στη Θεσσαλονίκη

Η Β΄ Στάση των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου στη Θεσσαλονίκη

από ikivotos

Το απόγευμα της Παρασκευής 6 Μαρτίου ο Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος, χοροστάτησε στην Ακολουθία των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου (Β’ Στάση) στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου Πυλαίας.
Στην Ακολουθία παρέστη συμπροσευχόμενος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός.
Μετά την ανάγνωση της Β’ Στάσης ο Επίσκοπός μας κήρυξε τον θείο λόγο στο πολυπληθές εκκλησίασμα.
Ακολούθως, ο Ποιμενάρχης μας παρουσίασε στην εκκλησιαστική σύναξη τον νέο πρόεδρο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, π. Ιερώνυμο Μπουλμπουτζή, ο οποίος διαδέχθηκε τον μέχρι σήμερα Ιερατικό Προϊστάμενο, π. Άνθιμο Κορομηλά. Ο π. Άνθιμος θα υπηρετεί εφεξής στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, κηρύττων το Ευαγγέλιο του Χριστού στην Αφρική.
Ο π. Παναγιώτης Κοντόπουλος εξέφρασε εκ μέρους των εφημερίων του Ναού την υιική αγάπη και τις ευχαριστίες προς τον Ποιμενάρχη μας, τόσο για την παρουσία του στην Ενορία του Αγίου Χριστοφόρου, όσο και για την τοποθέτηση του π. Ιερωνύμου ως εφημερίου και προέδρου του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου.
Τέλος, ο Μητροπολίτης μας υπενθύμισε στο εκκλησίασμα την Πανήγυρη του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, του και συμπολιούχου της Θεσσαλονίκης, και το μεγάλο Διεθνές 26ο Θεολογικό Συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Μητροπόλεώς μας το διήμερο 9 και 10 Μαρτίου.
Στην Ακολουθία των Χαιρετισμών παρέστη ένας εκ των εκλεκτών εισηγητών του Συνεδρίου, ο π. Πορφύριος Γκεόργκι από τον Λίβανο, καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Μπαλαμάντ. Τον π. Πορφύριο ο Επίσκοπός μας ευχαρίστησε για τον κόπο στον οποίο υπεβλήθη, προκειμένου να προσέλθει και να συμμετάσχει ως ομιλητής στο Συνέδριο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

close