Αρχική » Χάος και κίνδυνος για τους ορθόδοξους στην Καλιφόρνια

Χάος και κίνδυνος για τους ορθόδοξους στην Καλιφόρνια

από christina

Χάος την Καλιφόρνια  λόγω των πυρκαγιών. Εκτός των άλλων οι ορθόδοξοι ναοί  παραμένουν ανοικτοί και δέχονται πιστούς  αλλά και εικόνες και ιερά κειμήλια που έχουν στην κατοχή τους.Σύμφωνα με τον μητροπολίτη Σαν Φρανσίσκο κ.Γεράσιμο  “ενορίτες από την Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους και μια οικογένεια με δύο μικρά παιδιά έχουν χάσει τα πάντα στη φωτιά. Η γυναίκα είναι νοσοκόμα σε ένα τοπικό νοσοκομείο και συνεχίζει να εργάζεται για να βοηθήσει εκείνους που είναι άρρωστοι και υποφέρουν. Αυτό είναι ένα όμορφο παράδειγμα θάρρους και πίστης που αποτελεί παράδειγμα» ανέφερε .Όπως έγινε γνωστό  27 οικογένειες από την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία του Προφήτη Ηλία στη Σάντα Κρουζ άφησαν τις εστίες τους.
Οι ενορίες άνοιξαν τις πόρτες τους σε Κληρικούς και πιστούς και δέχονται εικόνες και ιερά κειμήλια προκειμένου να γλιτώσουν από τις φλόγες
Επίσης από τον κ.Γεράσιμο  ανακοινώθηκε  οτι  οι μοναχοί στην Ιερά Μονή του Αγία Γερμανού στην Πλάτινα και οι μοναχές της Σκητης της Αγίας Ξένης, όταν οι φλόγες περικύκλωσαν τα μοναστήρια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ