Αρχική » Πρωτοχρονιά στη Σύρο με αναφορά στο φιλανθρωπικό έργο της Μητρόπολης

Πρωτοχρονιά στη Σύρο με αναφορά στο φιλανθρωπικό έργο της Μητρόπολης

από kivotos

Την Πρωτοχρονιά του 2016 ιερούργησε ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος  ιερούργησε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Ερμούπολη και προέστη της Δοξολογίας για το νέο έτος, παρουσία του Ρωμαιοκαθολικού Επισκόπου κ. Πέτρου, του Βουλευτού Κυκλάδων, του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτη και Περιφερειακών Συμβούλων, του Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης κ. Γεωργίου Μαραγκού, εκπροσώπων του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας και πολλών πιστών.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος μετέβη στα γραφεία της Περιφερείας Νοτίου Αιγαίου, όπου ευλόγησε την βασιλόπιτα, ευχήθηκε σε όλους τους εργαζόμενους λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ” οι καιροί και οι χρόνοι, που ζούμε δεν επιτρέπουν να χάνονται ευκαιρίες, ώστε να δημιουργούμε σημαντικά έργα ανάπτυξης για τα νησιά της Περιφερείας, των οποίων τα πρωτεία φέρει επαξίως η Σύρος, ως πρωτεύουσα πόλη της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου”, και ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη και την Περιφέρεια για το σημαντικό έργο κοινωνικής αντίληψης, που υλοποιείται στην Τήνο, με την ανέγερση Κέντρου Σίτισης, με χρήματα της Περιφέρειας διά του Δήμου Τήνου.

Το μεσημέρι, Επισκοπείο Ερμούπολης ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε προς όλους τους Ιερείς της Μητρόπολης και προς τα μοναχικά Τάγματα, τα οποία ιδιαίτερα ευχαρίστησε, γιατί διατηρούν τις Μονές σε αρίστη κατάσταση και τις έχουν καταστήσει «λιμάνια ψυχών, όπου αναπαύονται κουρασμένες ψυχές ανθρώπων, όχι μόνο από τα νησιά, αλλά και από όλη την Ελλάδα», και προς όλους τους συνεργούς της διακονίας του. Αφού αναφέρθηκε στο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο που επιτελέσθηκε το 2015, το οποίο στηρίζουν ακόμα και μέχρι σήμερα ευεργέτες, επώνυμοι και ανώνυμοι, τους οποίους και ευγνωμόνως ευχαρίστησε, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην φιλανθρωπική προσφορά του κ. Αθανασίου Μαρτίνου.

Τέλος, το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος ευχήθηκε για το νέο έτος στους Επισκόπους της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, πρώην Σύρου κ. Φραγκίσκο και Σύρου κ. Πέτρο και τους Ρωμαιοκαθολικούς πιστούς στο Ναό του Αγίου Γεωργίου Άνω Σύρου, όπου κάθε χρόνο τελείται Λειτουργία για την Ειρήνη.   

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ