Την Πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα του φιλανθρωπικού οργανισμού «Αποστολή» ευλόγησε ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας & Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ παρουσία του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Συμεών Βολιώτη, του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας & Φιλαδελφείας π. Επιφάνιου Αρβανίτη,  του γενικού διευθυντή του Οργανισμού κ. Κωνσταντίνου Δήμτσα και όλου του προσωπικού.

Ο Μητροπολίτης  και αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της «Αποστολής» κ. Γαβριήλ, μετέφερε τις ευχές του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου σε όλο το προσωπικό  για μια καλή, ευλογημένη και δημιουργική χρονιά και στη συνέχεια τόνισε:  «Οι δυσκολίες όπως γνωρίζετε, γέννησαν την “Αποστολή”, δεν ήταν κάτι εύκολο και αυτονόητο και οι δυσκολίες αυτές ενέπνευσαν τον Αρχιεπίσκοπο μας κ. Ιερώνυμο να δημιουργήσει αυτή την φιλανθρωπική δραστηριότητα κάνοντας πράξη το όραμα του να μπορέσει να συμβάλλει σε αυτό που λέγεται ανακούφιση, αντιμετώπιση του ανθρώπινου πόνου. Το έργο όμως αυτό οφείλετε σε όλους σας, στον καθένα ξεχωριστά όπου και αν υπηρετείτε και προσφέρετε τις υπηρεσίες και τις αξίες σας. Η “Αποστολή” βγήκε από τα ελληνικά όρια, συνεργασίες έχουμε όχι μόνο με την Αμερική και την ομογένεια αλλά και με άλλες χώρες του εξωτερικού και αυτό δείχνει το εύρος των δυνατοτήτων που υπάρχουν και με ένα  προσωπικό κατάλληλα καταρτισμένο να ανταπεξέρχεται στις προκλήσεις αυτές. Σας  συγχαίρω όλους σας και τον καθένα ξεχωριστά για αυτό που έχει επιτελέσει με το δικό του τρόπο. Αγαπώ την “Αποστολή”, τη θεωρώ ως ένα δικό μου παιδί και βάζω όλη μου τη διάθεση, όλη μου τη προσπάθεια όλο μου το είναι, ώστε ότι γίνεται να γίνεται με αξιοπρέπεια, διαφάνεια και αποτελεσματικότητα, πράγματα στην εποχή μας που δεν είναι αυτονόητα. Αντιλαμβάνεστε ότι το έργο της «Αποστολής» δεν είναι μόνο ανθρωπιστικό, είναι και αναπτυξιακό και πολιτιστικό και εκπαιδευτικό, έχει πάρα πολλούς τομείς όπου αυτό το έργο αναπτύσσεται και δημιουργείται. Αυτά όλα πρέπει να είναι μέσα στο μυαλό μας, στον καθένα μας βαθιά χαραγμένα μέσα για να μπορούν να μας οδηγούν στην πορεία που έχουμε και να εμπνέουν. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για ό,τι μέχρι τώρα έχετε προσφέρει».

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τις ευχαριστίες ονομαστικά στην Τράπεζα Πειραιώς αλλά και στους δωρητές της «Αποστολής» κυρίως, όμως, στον απλό κόσμο που στηρίζει με αγάπη το έργο της.

Ο γενικός διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας ανέφερε ότι η προσφορά της οργάνωσης έχει  την καθοδήγηση και την ευλογία  του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου και στο πρόσωπο του Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ βρίσκει τον εμπνευστή και αληθινό φίλο,  τον εγγυητή της ουσιαστικής προσφοράς, τον ακούραστο συνεργάτη και συνοδοιπόρο. Πρόσθεσε επίσης ότι η «Αποστολή» το 2016 θα συνεχίσει το έργο της για τη στήριξη της ελληνικής οικογένειας που δοκιμάζεται, τα προγράμματα ενίσχυσης των προσφύγων και κυρίως θα επικεντρώσει  τις προσπάθειες της στα  παιδιά και τους νέους ενώ ταυτόχρονα, με την στήριξη του IOCC, σχεδίασε τη για νέα χρονιά αναπτυξιακά αγροτικά προγράμματα και προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας.