Αρχική » Η Κυριακή των Βαΐων στην Ι.Μ. Χριστού Δάσους – Αγίου Αρσενίου Πάρου

Η Κυριακή των Βαΐων στην Ι.Μ. Χριστού Δάσους – Αγίου Αρσενίου Πάρου

από ikivotos

Την Κυριακή των Βαΐων, 5-4-2026, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Καλλίνικος, μετέβη στην Ιερά Μονή Χριστού Δάσους – Αγίου Αρσενίου Πάρου, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας.

Τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας πλαισίωσαν, ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως, Αρχιμ. π. Αρσένιος Μελισσιανός, καθώς και ο Διάκονος π. Παναγιώτης Κοσμόπουλος.

Κατά το προβλεπόμενο τυπικό, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, ευλόγησε τα βάια των φοινίκων και κατόπιν, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, διενεμήθησαν στους πιστούς.

Εν συνεχεία έπλευσε για την Αντίπαρο, όπου τέλεσε τον Αγιασμό των εγκαινίων του νέου πολυδύναμου περιφερειακού ιατρείου, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο π. Δωρόθεο Βενετσανόπουλο, τον οικείο εφημέριο π. Μάρκο Κυδωνιέα και τον Διάκ. π. Παναγιώτη Κοσμόπουλο, παρουσία του Δημάρχου Αντιπάρου κ. Αναστασίου Φαρούπου, των τοπικών αρχών Πάρου και Αντιπάρου καθώς και πλήθος κόσμου.

Μετά το τέλος της Ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος απύθυνε σύντομο χαιρετισμό και ακολούθησαν ομιλίες του κ. Δημάρχου καθώς και των δύο ιατρών του εγκαινιασθέντος πολυδύναμου περιφερειακού ιατρείου Αντιπάρου.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

close