Αρχική » Νέος Ιεροκήρυκας της Ι.Μ. Τρίκκης και Σταγών ο Αρχιμ. Αχίλλιος

Νέος Ιεροκήρυκας της Ι.Μ. Τρίκκης και Σταγών ο Αρχιμ. Αχίλλιος

από christina

 

Ο νέος Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεώς Τρίκκης και Σταγών Αρχιμανδρίτης π. Αχίλλιος Τσούτσουρας, ολοκληρωθείσης της τυπικής διαδικασίας, ευρίσκεται πλέον στην πόλη μας, όπου και θα αναλάβει την πνευματική διακονία στο γεώργιο του Κυρίου, στην σπορά του θείου λόγου και χάριτι Θεού θα κληθεί να καλύψει τις πνευματικές ανάγκες των ανθρώπων που διψούν για τον αιώνιο λόγο του Θεού.

Ο π. Αχίλλιος θα υπηρετήσει πλησίον του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου, με τον οποίον συνδέονται πνευματικώς από τα νεανικά τους χρόνια.

Τυγχάνει πνευματικό τέκνο του μακαριστού Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κυρού Ιγνατίου και είναι ιδιαίτερα γνωστός στην Ιερά Μητρόπολή μας, αφού πολλάκις κατά το παρελθόν παρευρίσκετο πλησίον του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Χρυσοστόμου, αλλά και του πολιού Μητροπολίτου, Σεβασμιωτάτου κ. Αλεξίου, ως ομιλητής ή εισηγητής σε πολλές εορτές, πανηγύρεις, συνάξεις και πνευματικές εκδηλώσεις.

Ευχόμαστε στον νέο εργάτη της τοπικής μας Εκκλησίας, τον π. Αχίλλιο, καλή κι ευλογημένη διακονία στον αμπελώνα του Κυρίου μας και να είναι πάντοτε οπλισμένος με την ζωογόνο χάρη του Κυρίου μας, ο οποίος δίδει στους καλούς του εργάτες φωτισμόν, γνώσιν, στόμα και σοφίαν ώστε να μεταδίδουν στις πονεμένες ψυχές των ανθρώπων τον αιώνιο λόγο του Θεού, που δεν είναι ασφαλώς ένας απλός, υποκειμενικός λόγος, αλλά αντίθετα, θεία ενέργεια και αποκάλυψη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ