Αρχική » Αδελαΐδα: Οι νέοι γνώρισαν τη ζωή του Αγίου Ιωσήφ του Ησυχαστού

Αδελαΐδα: Οι νέοι γνώρισαν τη ζωή του Αγίου Ιωσήφ του Ησυχαστού

από christina

 

Ο “Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής” ταξίδεψε μέχρι την Αυστραλία μέσω της ταινίας της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδείου, που προβλήθηκε την Κυριακή (30/8) στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ενορίας-Κοινότητος Προφήτου Ηλιού, στο προάστιο Norwood της Αδελαΐδος, με πρωτοβουλία της Κεντρικής Επιτροπής Νεολαίας “Ο Άγιος Πρωτομάρτυς Στέφανος” της Αρχιεπισκοπικής Περιφερείας Αδελαΐδος.

Μάλιστα, πριν την έναρξη της ταινίας, ένα από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Νεολαίας, ο Μιχαήλ Ψάλιος, παρουσίασε μια μελετημένη εισαγωγή για τη ζωή και τη διδασκαλία του Αγίου Ιωσήφ του Ησυχαστού, ορισμένες διδαχές του οποίου μοιράστηκε με το ακροατήριο:

«Δε βλέπετε πώς, με κάθε προσευχή που λέτε, πολλοί δαίμονες πέφτουν και φεύγουν».

«Οι προσπάθειές σας πρέπει να ξεκινούν με τον Θεό και να τελειώνουν με τον Θεό, και να μην φοβάστε τους πειρασμούς που έρχονται. Γιατί, με τη χάρη του Χριστού, διαλύονται σαν καπνός».

«Προτού ο πειρασμός προλάβει να σχεδιάσει τον λογισμό στο νου σου, εσύ χάλασέ τον με την ευχή, μην τον αφήνεις!».

Ευλογία για όλους ήταν η παρουσία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σινώπης κ. Σιλουανού, μαζί με ιερείς της Αδελαΐδος.

Μετά την προβολή της ταινίας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σινώπης επισήμανε ότι, ακόμη και τις στιγμές που ο Άγιος θρηνούσε για τις ανθρώπινες αδυναμίες του, ο Χριστός ήταν μαζί του. «Όπως είναι και μαζί μας», συμπλήρωσε, «όχι μόνο σε στιγμές χαράς, σαν αυτές που ζούμε αδελφικά αυτή τη στιγμή, αλλά κάθε στιγμή, σε κάθε δοκιμασία, στην ώρα της πιο μεγάλης μας μοναξιάς, περπατάει δίπλα μας».

Η όμορφη βραδιά τελείωσε με την κοινή τράπεζα-δείπνο, που ευλόγησε ο Θεοφιλέστατος κ. Σιλουανός, ευχόμενος: «Είθε, με τη χάρη του Θεού, εκδηλώσεις σαν και την αποψινή, που μας πλουτίζουν πνευματικά, να συνεχίσουν να διοργανώνονται στη Νότιο Αυστραλία».

Οι παρευρισκόμενοι ενθαρρύνθηκαν να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Αγίου Ιωσήφ του Ησυχαστού και να επιμείνουν εγκαρτερούντες στον πνευματικό τους αγώνα, οδεύοντες τη στενή και τεθλιμμένη οδό προς τη σωτηρία.

Η Κεντρική Φιλόπτωχος Αδελφότητα της Αρχιεπισκοπικής Περιφερείας Αδελαΐδος είχε την ευγενή πρωτοβουλία να εκθέσει προς πώληση μια πλούσια ποικιλία ψυχωφελών βιβλίων, καθώς και εικόνων, κομποσκοινιών και άλλων λατρευτικών αντικειμένων.

Πηγή: vema.com.au

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: ΑΓΙΟΣ ΙΩΣΗΦ Ο ΗΣΥΧΑΣΤΗΣ, ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΙΝΩΠΗΣ ΣΙΛΟΥΑΝΟΣ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ “Ο ΑΓΙΟΣ ΠΡΩΤΟΜΑΡΤΥΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ” ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΔΕΛΑΪΔΟΣ
Διαδώστε:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ