Kάτι από αστυνομική ταινία θυμίζει η περίπτωση ιερέα ο οποίος υπηρετούσε στη μητρόπολη Μάνης ο οποίος πήγε να πουλήσει ψεύτικα διαμάντια σε εταιρεία.Τα διαμάμτα αποδέιχτηκε ότι δεν ήταν υψηλής ποιότητας και έτσι η υπόθεση έφτασε στη Διαλιοσύνη.
«Στις 8 Αυγούστου εμφανίστηκε στο κατάστημα μας ιερέας ο οποίος είπε ότι λειτουργεί εκ μέρους του δεσπότη Μαγνησίας Μάκης Χρυσόστομου και ότι ήρθε να εκποιήσει πολύτιμους λίθους. Τα διαμάντια που δειγμάτισε απεδείχθησαν υψηλής ποιότητας προσομοιώματα», ανέφερε στην κατάθεσή τους στους αστυνομικούς του τμήματος Ασφάλειας Νίκαιας Ρέντη ο άνδρας που έκανε την καταγγελία, όπως αποκαλύπτει σήμερα το protothema.gr.
Σύμφωνα με την κατάθεση δυο μέρες αργότερα εμφανίστηκε ξανά στο κατάστημα με άλλους «λίθους» τους οποίους πούλησε τελικά έναντι του ποσού των 9.350 ευρώ. «Σε περαιτέρω έλεγχο σε γεμολογικο εργαστήριο, όπως κάνει η εταιρεία μας σε όλες τις περιπτώσεις, ανακαλύψαμε την απάτη, καθώς τα διαμάντια απεδείχθησαν υψηλής ποιότητας προσωμοιώματα τα οποία είναι φτιαγμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να περνούν το 99% των ελέγχων των μηχανημάτων που διαθέτουν τα κοσμηματοπωλεία», συνέχισε ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου που έκανε την καταγγελία στις αρχές. «Την επόμενη μέρα εμφανίστηκε ξανά και όταν του είπαμε για την απάτη το αποδέχθηκε και είπε να συναντήσουμε τον ίδιο και τους συνεργάτες του για να τους επιστρέψουμε τα χρήματα. Βεβαίως ουδείς εμφανίστηκε», ανάφερε στην ένορκη εξέταση του στους αστυνομικούς.
«Μια απλή νόμιμη αστική δικαιοπραξία βαφτίστηκε απάτη (με δήθεν παράσταση ψευδών γεγονότων ως αληθινών) με συμμετοχή υποτιθέμενων τρίτων προσώπων στα πλαίσια δήθεν εγκληματικής ομάδας! Υπερβολή χωρίς λόγο μόνο και μόνο για να καλυφθούν άλλες συμπεριφορές και μάλιστα σοβαρότερες της οποίας βασικής!», δήλωσε στο protothema.gr ο συνήγορος υπεράσπισης του ιερέα, Γιάννης Γλύκας και συνέχισε: «Η θέση του εντολέα μου όσον αφορά τη πραγματική διάσταση των γεγονότων, πολύ διαφορετική από την παρουσιαζόμενη είναι ειλικρινής και στα πλαίσια της συμβιβαστικής επίλυσης της οποίας διαφοράς».
Σύμφωνα με παλιότερα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου ο ιερωμένος φέρεται να προσέγγισε ιδιοκτήτη εργαστηρίου αργυροχρυσοχοΐας στη Νίκαια, στις αρχές του τρέχοντος Αυγούστου, κατορθώνοντας να του προωθήσει διαμάντια, τα οποία ανήκαν -τάχα- στη Μητρόπολη Μάνης, αποσπώντας ένα σημαντικό χρηματικό ποσό. Όπως αποδείχθηκε, όμως, επρόκειτο για αντίγραφα, τέτοιας ακρίβειας και κορυφαίας ποιότητας, που ακόμα και ο έμπειρος κοσμηματοπώλης ξεγελάστηκε. Η απάτη αποκαλύφθηκε όταν ο χρυσοχόος έστειλε τα διαμάντια σε ειδικό εργαστήριο για την έκδοση πιστοποιητικού γνησιότητας, όπου διαπιστώθηκε ότι ήταν πιστά αντίγραφα (προσομοιώματα), όμως όχι γνήσια διαμάντια.
Μόλις έγινε γνωστή η υπόθεση, ο ιερέας τέθηκε άμεσα σε απαγόρευση κάθε ιεροπραξίας από τη Μητρόπολη Μάνης, ενώ έχει ήδη ασκηθεί σε βάρος του εκκλησιαστική – κανονική δίωξη. Ο ιερέας, οι κινήσεις του οποίου εντός του κοσμηματοπωλείου έχουν καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας, παραμένει άφαντος.
Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα εταιρεία αργυροχρυσοχοΐας στη Νίκαια, «ο εν ενεργεία κληρικός, μέλος πολυμελούς σπείρας που διαπράττει απάτες πανελλαδικά εμφανίζεται με τα ράσα του ως εκπρόσωπος της ενορίας του με απώτερο σκοπό να ρευστοποιήσει διαμάντια τα οποία όπως ισχυρίζεται προέρχονται από ιερατικά είδη της ενορίας και στην συγκεκριμένη περίπτωση από μία ιερά μίτρα και -πάντα κατά τα λεγόμενα του- σε συμφωνία με τη Μητρόπολη του με σκοπό την οικονομική ενίσχυση αυτής».
Πηγή: Πρώτο Θέμα