Αρχική » Φθιώτιδος :αγρυπνία για τη γιορτή του Τιμίου Σταυρού και μετά αγιασμός

Φθιώτιδος :αγρυπνία για τη γιορτή του Τιμίου Σταυρού και μετά αγιασμός

από christina

 

Μια απλή αλλά ουσιαστικά λύση βρήκε ο μητροπολίτης Φθιώτιδος για τους αγιασμούς στα σχολεία της Λαμίας.Αποφάσισε να τελέσει αγρυπνία για την γιορτή του Τιμίου Σταυρού ώστε το πρωί της Δευτέρας, πρώτη ημέρα έναρξης του σχολικού έτους, (μετά τη Θεία Λειτουργία) να παραβρεθεί κοντά σε όσο περισσότερους μαθητές και εκπαιδευτικούς της περιοχής γίνεται.

Μιλώντας για  τον αγιασμό ανέφερε:«Εμάς μας ενδιαφέρει ν’ ανοίξουν τα σχολεία, τα παιδιά μας να έχουν υγεία και θα βρούμε την ώρα. Έχουμε καλή συνεννόηση με τους δασκάλους, με τους καθηγητές, με τους γονείς και με τα παιδιά τα ίδια και μπορούμε να βρούμε την κατάλληλη ώρα για τον αγιασμό. Είτε γίνει απ’ έξω είτε γίνει μέσα στις αίθουσες ο αγιασμός δεν μας ενδιαφέρει. Εμάς μας ενδιαφέρει να πάρουν τα παιδιά τη χάρη του Θεού, την αγιαστική χάρη, για να μπορέσουν να πορευθούν σε μια δύσκολη χρονιά, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις επιπρόσθετες δυσκολίες.

«Προσωπικά, θα τελέσω αγρυπνία το βράδυ, ώστε να είμαι στη διάθεση των παιδιών από νωρίς το πρωί, ώστε να βρεθώ σε όσο το δυνατόν περισσότερα σχολεία. Δεν έχω επιλέξει ακόμα πού θα πάω. Θα είναι μια στοχευμένη επιλογή πάντως».

Σχολιάζοντας τα μέτρα προστασίας είπε: «Το ευαγγέλιο λέει «ο λόγος του Θεού ου δέδεται».  Ο λόγος του Θεού δεν δένεται. Τον λόγο του Θεού ούτε η πανδημία μπορεί να τον δέσει, ούτε η μάσκα, ούτε το αντισηπτικό, ούτε το πλέξιγκλάς. Όποιον κι αν είναι το εμπόδιο η αγάπη του Θεού το ξεπερνάει. Γι’ αυτό πρέπει να έχουμε και αισιοδοξία και υψηλό φρόνημα, ψηλά το κεφάλι… Είναι μια δυσκολία, θα περάσει».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ