Αρχική » Η νεολαία της Λειβαδιάς έκοψε τη βασιλόπιτα της

Η νεολαία της Λειβαδιάς έκοψε τη βασιλόπιτα της

από kivotos

Στο Μητροπολιτικό Ωδείο Λιβαδείας έγινε στις 4 Ιανουαρίου 2016 η συνάντηση νέων της Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη κ. Γεωργίου. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ιερείς, νέοι και νέες από όλη τη Βοιωτία καθώς και ομαδάρχες και ομαδάρχισσες των κατασκηνώσεων της Μητρόπολης.

Την εκδήλωση προλόγισε ο κ.Σωτήρης Κουτσούρης, ο οποίος καλωσόρισε τους παρευρισκομένους. Κατόπιν, η διακόνισσα κ.Δήμητρα Γκούτη-Τσιαμπόκαλου μίλησε για το έθιμο της βασιλόπιτας, τη μορφή του Αγίου Βασιλείου, την πραγματική ελπίδα για τους ανθρώπους που είναι ο Θεός και τα διλήμματα που αντιμετωπίζει ο χριστιανός νέος με αφορμή τη νέα χρονιά.

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Μητροπολίτης ο οποίος ευχαρίστησε τους νέους για την παρουσία τους στην εκδήλωση αυτή. Στο λόγο του, αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στον κόσμο μας σήμερα, όπου στο όνομα ενός “σκληρού θεού” αφαιρούνται από ανθρώπους ανθρώπινες ζωές. Παρότρυνε τους νέους να μην χάσουν την εμπιστοσύνη τους στο Θεό και να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που θα τους παρουσιαστούν τη νέα χρονιά “ἐξαγοραζόμενοι τόν καιρόν”.

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ