Αρχική » Ο Μητροπολίτης Μεθόδιος τιμά τη μνήμη των θυμάτων των βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ στο Μούριν

Ο Μητροπολίτης Μεθόδιος τιμά τη μνήμη των θυμάτων των βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ στο Μούριν

από genneleni

Με την ευκαιρία της επετείου του βομβαρδισμού της Μούρινα από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μπουντιμλίε και Νίκσιτς κ. Μεθόδιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στην εκκλησία της Αγίας Πέτκας και στη συνέχεια τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση για τα αθώα θύματα δίπλα στο σιντριβάνι στο κέντρο της πόλης.

Ο Μτροπολίτης Μεθόδιοςης επεσήμανε ότι κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ, οι ισχυροί εισβολείς σκότωσαν έξι αμάχους στη Μούρινα κατά τη δικαιοσύνη του Θεού: – Εδώ, τρία παιδιά και τρεις ενήλικες σκοτώθηκαν, ούτε ένοχοι ούτε ένοχοι, από τους μεγάλους εισβολείς, οι οποίοι, σε όλη την ιστορία της ανθρωπότητας, μέχρι σήμερα, έχουν ακολουθήσει τη λογική ότι πρέπει να καταπατούν τα πάντα και να τα υποτάσσουν στον εαυτό τους, να τα ληστεύουν και να ζουν εις βάρος της ζωής και της εργασίας των άλλων ανθρώπων. Αλλά αυτά τα παιδιά που υπέφεραν εδώ πέταξαν στην αγκαλιά του Χριστού και συνέχισαν να μεγαλώνουν εκεί. Τίποτα δεν τα σταμάτησε από αυτό που ο Θεός είχε δώσει και προόριζε γι’ αυτά. Τους τιμούμε σήμερα εδώ, καθώς και τους άλλους μάρτυρες του Μούρινα, και προσευχόμαστε γι’ αυτούς και τις οικογένειές τους. Είθε ο Κύριος να ευλογήσει τους συγγενείς των θυμάτων και τους απογόνους τους και να τους δώσει τη δύναμη να σηκώσουν το βάρος τους και το βάρος που κουβαλούν μέχρι τέλους», δήλωσε ο Μητροπολίτης Μεθόδιος.

– Είμαι περήφανος για το γεγονός ότι για πολλά χρόνια, και για δεύτερη φορά υπό την ιδιότητά μου ως Προέδρου του Κοινοβουλίου του Μαυροβουνίου, μαζί με εσάς, εκπροσωπώντας το Μαυροβούνιο, αποτίω φόρο τιμής και έχω την ευκαιρία να αποτίσω φόρο τιμής όχι μόνο εκ μέρους μου, αλλά και εκ μέρους του κράτους, στα αθώα βάσανά τους – τόνισε ο Μάντιτς. Ο Πρέσβης της Σερβίας, κ. Νεμπόισα Ρόντιτς, ο Πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κ. Αλεξάνταρ Πέτροβιτς Λουκάσιν, και εκπρόσωποι της πολιτικής και δημόσιας ζωής κατέθεσαν επίσης στεφάνια και λουλούδια στο μνημείο στο Μούριν.

Πηγή: Επισκοπή Μπουντιμλίε-Νίκσιτς

 

 

Πηγή: Επισκοπή Budva-Nikšić

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

close