Συνεχίζεται το σημαντικο έργο στην  κλινική της Ιεράς Επισκοπής Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας στο Ιεραποστολικό Κέντρο του Κινταμάλι παρά τα προβλήματα .

Όπως ενημερώνει η Ιεραποστολή Στέγη «Άγιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω»καθημερινά δεκάδες άνθρωποι προσέρχονται, για να εξεταστούν και να λάβουν την απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή, ενώ ταυτόχρονα το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αγωνίζεται για την ασφαλή παροχή υγειονομικών υπηρεσιών.

Η πολυκλινική εγκαινιάστηκε από τον Μακαριώτατο Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β΄, τον Μάιο του 2020, κατά την διάρκεια της ποιμαντικής του περιοδείας στην Ιερά Επισκοπή Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας.

Η Ιεραποστολική Στέγη «Άγιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω» συστάθηκε με την αγάπη και φροντίδα των Μοναχών και των φίλων της ομώνυμης Μονής του Ολύμπου τον Ιούλιο του 2017 με σκοπό να στηρίξει το Ιεραποστολικό Έργο στην Αφρική, ενώ παράλληλα στοχεύει στην καταπολέμηση της φτώχειας και τη στήριξη, υλική και πνευματική, των αναξιοπαθούντων αδελφών μας στη χώρα μας

 

Ο Σύλλογός συστήθηκε τον Ιούλιο του 2017 με στόχο την ενίσχυση του Ιεραποστολικού Έργου στην Αφρική.

Στις 17 Νοεμβρίου 2016 η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας εξέλεξε τον Ιερομόναχο Αγαθόνικο, αδελφό της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω, ως πρώτο ποιμενάρχη της νεοσύστατης Επισκοπής Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας. Έκτοτε, άρχισε ένα δύσκολο και πολυποίκιλο έργο προσφοράς και θυσίας στην Κεντρική Τανζανία, στην καρδιά της Αφρικής.

Η αγάπη και το ενδιαφέρον του Γέροντος Μαξίμου και των αδελφών της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω, όπου εδράζεται ο Σύλλογός μας, αλλά και η ευλάβεια πολλών ευσεβών ανθρώπων προς το πρόσωπο του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου π. Αγαθονίκου, οδήγησαν στην ίδρυση του Σωματείου «Ιεραποστολική Στέγη Άγιος Διονύσιος εν Ολύμπω», με στόχο την ενίσχυση του Ιεραποστολικού Έργου, για τη διάδοση του Ευαγγελίου και την υλική στήριξη των αναξιοπαθούντων αδελφών μας στην Αφρική.