Αρχική » Στα κάγκελα το Πατριαρχείο Σερβίας για τη συμφωνία με το Κόσσοβο

Στα κάγκελα το Πατριαρχείο Σερβίας για τη συμφωνία με το Κόσσοβο

από christina

Η συμφωνία των ηγετών της Σερβίας και του Κοσσόβου που έγινε στο Λευκό Οίκο υπό το βλέμμα του Τράμπ  δεν έγινε δεκτή με ενθουσιασμό στο Πατριαρχείο της Σερβίας το οποίο στην ουσία δεν την αναγνωρίζει.
Η συμφωνία προβλέπει προστασία των θρησκευτικών μνημείων αλλά αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να αποκτήσει το Κόσσοβο δική του Εκκλησία η οποία τώρα ανήκει  στη Σερβία.

Η μόνη συμφωνία που αποδέχεται η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία είναι αυτή με την οποία το Κοσσυφοπέδιο θα αποτελέσει μέρος της Σερβίας, δήλωσε ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος σχολιάζοντας τη συμφωνία που υπεγράφη στον Λευκό Οίκο μεταξύ του Κοσσυφοπεδίου και της Σερβίας.

«Αυτή είναι η απόλυτη θέση της Εκκλησίας, και τίποτα δεν έχει αλλάξει. Μένει να δούμε προς ποια κατεύθυνση πηγαίνουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της σερβικής και της αλβανικής πλευράς» τόνισε ο κ.Ειρηναίος
Τόνισε επίσης, ότι η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία θα συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις για το Κοσσυφοπέδιο εάν ακολουθήσει πρόσκληση. «Εάν κάποιος μας προσκαλέσει και μας δώσει την ευκαιρία, θα συμμετάσχουμε στις συνομιλίες για το Κοσσυφοπέδιο» υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι, οι εκπρόσωποι της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας περιμένουν να ακούσουν τι περιλαμβάνει η αρχική συμφωνία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ