Εκκληση για  συγκέντρωση τροφίμων απευθύνει με "προσωπική επιστολή του" ο υπέυθυνος αρχιμανδρίτης Μακάριος του ναού του Αγίου Φωτίου του Μεγάλου της Θεσσαλονίκης.

 

Στην ανοικτή επιστολή αναφέρεται :

 

 

Αξιότιμοι κύριοι, 

εύχομαι να σας βρίσκω εν υγεία. Με πολύ σεβασμό και τιμή, παίρνω το θάρρος να επικοινωνήσω μαζί σας, αυτές τις δύσκολες στιγμές για τον τόπο μας, ώστε να ζητήσω την κάθε δυνατή βοήθειά σας στο έργο αγάπης που πραγματοποιείται στον Ιερό Ναού Αγίου Φωτίου Θεσσαλονίκης, την λειτουργία Συσσιτίου για τους απόρους της Ενορίας μας. Βλέποντας τις δυσκολίες που περνά ο λαός μας, προσπαθούμε να αναπαύσουμε τις ψυχές των ανθρώπων προσφέροντας τους καθημερινά ένα πιάτο φαγητό (συνολικά 150 μερίδες ημερησίως). 

Έτσι, ζητάμε την δική σας συμπαράσταση και βοήθεια όσον αφορά την προσφορά σας σε τρόφιμα υλικά. Υπάρχει ανάγκη για τρόφιμα όπως ζυμαρικά, σάλτσες, όσπρια, γάλατα μακράς διαρκείας, ζάχαρη, αλεύρι όπως και καθαριστικά και είδη υγειινής. Σας παρακαλούμε πάρα πολύ να δείτε το αίτημά μας με συμπάθεια, με αγάπη και σε όποιο βαθμό μπορείτε, να βοηθήσετε. 

Ευχόμαστε ο Θεός να ενισχύει εσάς και τις οικογένειές σας και σύντομα, δια πρεσβειών του Αγίου Φωτίου, να ξεπεράσουμε την επιδημία που μαστίζει τόσο την πατρίδα μας όσο και τον υπόλοιπο κόσμο. 

Με τιμή, σεβασμό και ευγνωμοσύνη, ο Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, 

Αρχιμ. Μακάριος Τσιμέρης Κιν: 6972 282 400 

Μ. Κάλλας & Λασκαράτου (Νέα παραλία), ΤΚ 546 46, Θεσσαλονίκη, Τηλ: 2310 414 460, Fax: 2310 415 008