Αρχική » Πειραιώς: Μάλλον… έτσουξε η στάση μας για το σύμφωνο συμβίωσης

Πειραιώς: Μάλλον… έτσουξε η στάση μας για το σύμφωνο συμβίωσης

από kivotos

«Ο κάθε πιστός, κληρικός ή λαϊκός έχει την υποχρέωση κατ’ επιταγή του Χριστού να είναι άλας» ξεκίνησε τη δήλωση του ο κκ Σεραφείμ.

«Αν είμαστε ζωντανό αλάτι παρεμποδίζουμε τη σήψη και αντιμετωπίζουμε τη σαπρότητα των κοσμικών κοσμοειδώλων»

– See more at: http://ekklisiaonline.gr/eipan/item/9904#sthash.JEN8lFJl.s8xRbVXF.dpuf

Καυστικός με τον ιδιαίτερο τρόπο του ήταν ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ όταν μετά την λήξη την τελετής Αγιασμού των Υδάτων στον Πειραιά –όπου δεν παρέστη ο πρωθυπουργός όπως είθισται- ρωτήθηκε από δημοσιογράφους σχετικά.

«Ο κάθε πιστός, κληρικός ή λαϊκός, έχει την υποχρέωση, την θεόσταλτη υποχρέωση, κατ’ επιταγή του Χριστού να είναι άλας, να είναι αλάτι ζωντανό» ξεκίνησε τη δήλωση του ο κ. Σεραφείμ για να συνεχίσει με την παραβολή, πως «αν είμαστε ζωντανό αλάτι παρεμποδίζουμε τη σήψη και αντιμετωπίζουμε τη σαπρότητα των δαιμονικών κοσμοειδώλων»  Αλλά το αλάτι ξέρετε έχει και μια άλλη ιδιότητα Είναι δριμύ και οδυνηρό άλγος. Και αυτό φαίνεται ότι συνέβη σήμερα».

.Όταν ρωτήθηκε για την απουσία του πρωθυπουργού από τον αγιασμό των υδάτων στον Πειραιά απάντησε πως «νομίζω ότι ο λαός έδωσε την απάντηση». Αλλά όταν ρωτήθηκε ξανά είπε: «το μήνυμα του Χριστού είναι μετανοείτε πάντες γιατί ο Θεός είναι κοντά μας. Όσο βρισκόμαστε σε αυτό τον κόσμο καλούμαστε να μετανοούμε».

Σημειώνεται πως διαρροές από το Μαξίμου αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας δεν παρευρέθη στον Πειραία ενοχλημένος από την αυστηρή κριτική που δέχθηκε από το Μητροπολίτη για την προώθηση του νόμου περί συμφώνου συμβίωσης που περιλαμβάνει και τα ομόφυλα ζευγάρια.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ