Αρχική » 100.000 ευρώ για έρευνες από την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας για το εμβόλιο

100.000 ευρώ για έρευνες από την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας για το εμβόλιο

από christina

Oταν πολλές Εκκλησίες είναι  επιφυλακτικές ως προς τον κορωνοϊό η Αρχιεπισκοπή  Αυστραλίας δείχνει τον δρόμο για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Η  Αρχιεπισκοπή προσέφερε το ποσό των 100.000  δολαρίων  για τις έρευνες κατά του κορωνοϊού που διενεργούνται στο Πανεπιστήμιο Victoria University της Μελβούρνης και στις οποίες επικεφαλής είναι η ομογενής ερευνήτρια, Καθηγήτρια Βάσω Αποστολοπούλου.

Η ομογενής Καθηγήτρια που είναι και αναπληρώτρια Αντιπρύτανης του εν λόγω Πανεπιστημίου (Pro Vice- Chancellor) εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες της προς την Αρχιεπισκοπή για την υποστήριξή της στο συγκεκριμένο ερευνητικό πρόγραμμα.

Μιλώντας στο πρόγραμμά μας για την συγκεκριμένη δωρεά η κυρία Αποστολοπούλου, ευχαρίστησε θερμά την Αρχιεπισκοπή και τον Αρχιεπίσκοπο κ. Μακάριο για αυτή την δωρεά.

«Ευχαριστώ πάρα πολύ την Αρχιεπισκοπή που μας έχει κάνει τη δωρεά για να μπορούμε να προχωρήσουμε με την έρευνα που κάνουμε για τον κορωνοϊό. Έχουμε προχωρήσει αρκετά, έχουμε μια λίστα με φάρμακα που μπορούν να αντιμετωπίσουν τον κορωνοϊό και επίσης ένα εμβόλιο εναντίον του ιού. Έχουμε δύο που κάνουμε. Με τα λεφτά που μας έδωσε η Αρχιεπισκοπή θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε πιο γρήγορα, για να μπούμε σε κλινικά πειράματα. Νιώθω υπερήφανη που έχω την υποστήριξη της Αρχιεπισκοπής και την ευλογία της. Αυτό μας κάνει και εμένα και όλη μας την ομάδα να προχωρήσουμε γρήγορα, για να μπορούμε να κάνουμε κάτι για τον κορωνοϊό και να πάμε πλέον πίσω καθημερινή μας ζωή, όπως ζούσαμε πριν έρθει ο COVID-19» ανέφερε η κυρία Αποστολοπούλου. 

Να σημειωθεί πως ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος είχε επισκεφθεί προ ολίγων εβδομάδων το Εργαστήριο στο Victoria University και είχε ξεναγηθεί από την κυρία Αποστολοπούλου. Είχε εκφραστεί θετικά για το όλο έργο, συγχαίροντας την ομογενή επιστήμονα και τους συνεργάτες της.

Σε δήλωσή του αναφορικά με την δωρεά της Αρχιεπισκοπής, ο Σεβασμιώτατος δήλωσε ότι «όλοι μας έχουμε χρέος να συμβάλλουμε όσο μπορούμε στην προσπάθεια που εξελίσσεται για την αντιμετώπιση της πανδημίας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ