Αρχική » Σε προσευχή για τους πρόσφυγες της Μόρια καλεί ο μητροπολίτης Φινλανδίας

Σε προσευχή για τους πρόσφυγες της Μόρια καλεί ο μητροπολίτης Φινλανδίας

από christina

 

Το Οικουμενικό Συμβούλιο της Φινλανδίας εξέδωσαν έκκληση καλώντας όλους τους Χριστιανούς να προσευχηθούν για τα θύματα της πυρκαγιάς στον καταυλισμό προσφύγων στη Μόρια .

Ο επικεφαλής της Φινλανδικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (Οικουμενικό Πατριαρχείο ), Αρχιεπίσκοπος Ελσίνκι και πάσης Φινλανδίας, ο Λέων καλεί όλους να συμμετάσχουν σε κοινή προσευχή:

“Σήμερα έχουμε ακούσει και διαβάσει για τη φωτιά στον καταυλισμό προσφύγων στην Μόρια στο νησί της Λέσβου. Το στρατόπεδο στη Μοριά έχει ήδη γίνει σύμβολο της τύχης των προσφύγων που φιλοδοξούν να φτάσουν στην Ευρώπη. Η Μόρια  είναι το μεγαλύτερο στρατόπεδο στην Ελλάδα, αλλά δεν είναι το μόνο. Σε πολλά νησιά που είναι γνωστά στους Φινλανδούς, η πραγματικότητα απέχει πολύ από θέρετρο, και τα θέματα με τους καταυλισμούς προσφύγων και τα προβλήματα που δημιουργούν δοκιμάζουν την υπομονή των κατοίκων της περιοχής” ανέφερε, ενώ κατόπιν εξηγεί το καθεστώς και τις συνθήκες στους καταυλισμούς γενικά συνδυάζοντας το θέμα και με την πανδημία και τις αντίξοοες συνθήκες διαβίωσης.

“Η επιθυμία να σταματήσει η επιδημία είχε ως αποτέλεσμα την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, επειδή το δικαίωμα στην υγεία είναι ένα από αυτά. Ενώνοντας τις Εκκλησίες και τις χριστιανικές κοινότητες της Φινλανδίας, το Οικουμενικό Συμβούλιο συμμετείχε στην έκκληση των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών να προσευχηθούν τόσο για όσους ζουν στο στρατόπεδο όσο και για τους Έλληνες (…) Θυμόμαστε με τι υποδειγματική φιλοξενία οι Έλληνες δέχτηκαν άτομα που έφτασαν από την Τουρκία πριν από αρκετά χρόνια. Θα ήθελα να εκφράσω τη συμπάθειά μου για την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία και τον Αρχιεπίσκοπό της, Ιερωνυμο, υπό την ηγεσία του οποίου η Εκκλησία εξυπηρετεί τους ανθρώπους. Ωστόσο, σήμερα τείνουμε τις προσευχές μας πρώτα απ ‘όλα για εκείνους τους ανθρώπους που έχασαν το τελευταίο τους καταφύγιο λόγω της πυρκαγιάς, καθώς και εκείνους που πέθαναν στα κύματα λόγω της άρνησης της Ευρώπης να τους δεχτεί”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ