Αναχωρεί τη Δευτέρα από το  ναύσταθμο της Σαλαμίνας  το αρματαγωγό "Ικαρία" για το Λίβανο με σοπό να μεταφέρει τη βοήθεια που συγκεντρώθηκε στην Ελλάδα για την στήριξη των πληγέντων από την μεγάλη έκρηξη. Το πλοίο μεταφέρει προϊόντα πρώτης ανάγκης, τρόφιμα, φάρμακα και  υγειονομικό υλικό αλλά και δομικά υλικά.

Όπως έγινε γνωστό  έχουν συγκνετρωθεί  από 500 παλέτες, με εκατοντάδες τόνους προϊόντων, από τουλάχιστον 60 ελληνικές επιχειρήσεις συγκεντρώθηκαν σε λιγότερο από 15 ημέρες από την ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών για την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να συνεχίσει η χώρα μας να στέκεται αλληλέγγυα στην τετραπλή, οικονομική, πολιτική, προσφυγική και κοινωνική κρίση που υφίσταται ο Λίβανος. Στο φορτίο αυτό περιλαμβάνονται και προϊόντα που συγκέντρωσε η πρεσβεία του Λιβάνου στη χώρα μας, ο Ελληνο-λιβανικός σύνδεσμος καθώς και κοινωνικές ομάδες όπως το ΠΑΜΕ που έδειξαν άμεσα ενδιαφέρον να συμβάλουν.

Την ευθύνη υλοποίησης της δράσης, με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, έχει αναλάβει η Γεν. Δ/νση της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) υπό την εποπτεία του Υφυπουργού Εξωτερικών, Κώστα Φραγκογιάννη, ενώ σημαντικό ρόλο επίσης διαδραματίζουν η Πρεσβεία Λιβάνου στην Αθήνα και η Πρεσβεία μας στη Βηρυτό. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η συνεργασία με το ΓΕΝ και το ΓΕΕΘΑ που εν μέσω ιδιαίτερων συνθηκών για τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας, αναλαμβάνει τη μεταφορά των εκατοντάδων τόνων από προϊόντα που συγκεντρώθηκαν.