Αρχική » Ναυπάκτου Ιερόθεος : «Τα δύσκολα είναι για τους δυνατούς και σοφούς»

Ναυπάκτου Ιερόθεος : «Τα δύσκολα είναι για τους δυνατούς και σοφούς»

από christina

Μετά την Αρχιερατική θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Ναυπάκτου επί τη εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως και τον Ιεροδιάκονο, τέλεσε σήμερα, Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, τον αγιασμό της έναρξης των μαθημάτων σε δύο Λύκεια και δύο Γυμνάσια της Ναυπάκτου, 1ο και 2ο. 

Εφέτος λόγω της θεία Λειτουργίας δεν υπήρχε χρόνος για να τελέσει ο Σεβασμιώτατος τον αγιασμό και σε άλλα Σχολεία, όπως έκανε τις προηγούμενες χρονιές.

Η Ακολουθία έγινε στο προαύλιο των Σχολείων και εκεί συμμετείχε αντιπροσωπεία μαθητών και καθηγητών, ενώ τα υπόλοιπα παιδιά ήταν στις τάξεις τους και άκουσαν από τα μεγάφωνα την Ακολουθία και τους λόγους του Σεβασμιωτάτου, του Δημάρχου και των Διευθυντών.

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος συνοδευόμενος από τους Διευθυντές των Σχολείων –Ιωάννα Κουτσογιάννη, Στέφανο Τέφα, Πέτρο Πιτσιάκκα, Αντώνιο Μπέκο– πέρασε από όλες τις τάξεις και των Λυκείων και των Γυμνασίων και από τα Γραφεία των Καθηγητών, ράντισε με τον αγιασμό τα παιδιά και τα κτήρια, και σε κάθε τάξη έλεγε κατάλληλες ευχές και επιστηρικτικούς λόγους στα παιδιά και στους Καθηγητές.

Ιδιαίτερη εντύπωση προξένησε η ευπρέπεια και ο σεβασμός που έδειχναν τα παιδιά στην είσοδο του Μητροπολίτου και κατά την διάρκεια της παρουσίας του στις τάξεις.

Στον αγιασμό των 1ου Λυκείου και 1ου Γυμνασίου ο Σεβασμιώτατος είπε ότι αρχίζει η νέα σχολική χρονιά με δυσκολίες. Αυτή όμως είναι η προσφορά της παιδείας, να υπερβαίνη όλες τις δυσκολίες. Τα δύσκολα είναι για τους δυνατούς και τους σοφούς.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ