Αρχική » Το Ίδρυμα Μουσικής της Ι.Α.Α. στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Το Ίδρυμα Μουσικής της Ι.Α.Α. στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση

από christina

 

Η διαδικτυακή εκπαίδευση έχει πλέον αλλάξει όλο τον κόσμο και πιο πολύ σήμερα λόγω της κατάστασης που μας ταλαιπωρεί (COVID – 19).

Στο Ίδρυμα Μουσικής της Ι.Α.Α. εξελίσσεται δυναμικά και συνδέεται με την εφαρμογή των πρόσφατων μαθησιακών μουσικών θεωριών αλλά και τις αρχές της δια βίου εκπαίδευσης.

Στο Ίδρυμα Μουσικής υλοποιούνται αποκλειστικά με την υποστήριξη του υπολογιστή, και πιο συγκεκριμένα σε ειδικό διαδικτυακό περιβάλλον.

Για το λόγω αυτό εγκαταστήσαμε ειδικό δίκτυο υπολογιστών όπου οι καθηγητές μπορούν να πραγματοποιήσουν τα διαδικτυακά μαθήματα.

Όπως χαρακτηριστικά μας ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Μουσικής Αρχιμ. Ειρηναίος Νάκος, στη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, η διαδικασία της διδασκαλίας και της μάθησης της Βυζαντινής Μουσικής γίνονται ταυτόχρονα.

Ο καθηγητής παραδίδει το μάθημα σε ζωντανή σύνδεση, όχι απαραίτητα αμφίδρομη, και ο εκπαιδευόμενος, αν και βρίσκεται σε διαφορετικό τόπο, παρακολουθεί το μάθημα στον ίδιο χρόνο.

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση με την υποστήριξη της τηλεδιάσκεψης είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα, το ίδιο και η χρήση δωματίου ζωντανής συζήτησης (live chatroom) που έχουμε πλέον στο Ίδρυμα Μουσικής της Ι.Α.Α.

Έτσι λοιπόν αν και είναι βέβαιο ότι η εκμάθησης της μουσικής είναι καθαρά διαπροσωπική υπόθεση, (Δάσκαλος Μαθητής), παραταύτα προσπαθούμε να βρούμε τις λύσεις για να ανταποκριθούμε στα σημεία των καιρών, επιλέγοντας πολλοί από τους μαθητές και καθηγητές του Ιδρύματος την παραπάνω μέθοδο, ούτως ώστε να μην αφήσουμε να χαθεί καμιά ευκαιρία για τη μεταλαμπάδευση του μουσικού μας πλούτου.

Για πληροφορίες πρωί 10:00 – 14:00, πληροφορίες και εγγραφές απόγευμα 15:30 – 20:00. Οδός Κωστή Παλαμά 7 Πατήσια.

Τηλ. 21 1116 4983 Εκδήλωση ενδιαφέροντος [email protected]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ