Στη δύναμη της πειθούς της Εκκλησίας επιστρατεύει η κυβέρνηση για τη μετεγκατάσταση των προσφύγων από τη Λέσβο και τα άλλα νησιά.Το θέμα συζητήθηκε στη συνάντηση που είναι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών  με τον Αναπληρωτή Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Γεώργιο Κουμουτσάκο 

Το μεταναστευτικό ζήτημα βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν σήμερα,  ο Αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Γεώργιος Κουμουτσάκος με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι, η συζήτηση εστιάστηκε κυρίως στο θέμα των ασυνόδευτων ανηλίκων και στους Ορθόδοξους μετανάστες.

Ο υπουργός εξέφρασε την χαρά και την τιμή για την συνάντηση αυτή και τόνισε πως «είχα την δυνατότητα να μοιραστώ με τον Μακαριώτατο ορισμένες σκέψεις που αφορούν την δυνατότητα συνεργασίας Εκκλησίας και Πολιτείας για την πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση των πολλαπλών προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε αναφορικά με το μεταναστευτικό». Σημείωσε, επίσης, ότι «τα πρόσφατα δραματικά γεγονότα στην Λέσβο έχουν δημιουργήσει μια νέα δυναμική ανάγκης αποτελεσματικών πολιτικών της χώρας μας και σε αυτό η συμπαράσταση και αρωγή της Εκκλησίας και του Αρχιεπισκόπου είναι ουσιαστικής σημασίας», ενώ επεσήμανε ότι «το επόμενο διάστημα θα δουλέψουμε πάνω στις συγκεκριμένες προτάσεις που συζητήσαμε».

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε πως «η Εκκλησία, πέρα από την Πολιτεία, ήταν και είναι τροφός και φρουρός αυτού του τόπου. Στόχος Πολιτείας και Εκκλησίας είναι πάντοτε ο άνθρωπος και εκεί συναντώνται οι δραστηριότητες μας». Αναφέρθηκε, ακόμη, στις προτάσεις και στις ενέργειες που συζήτησαν τονίζοντας πως «σε ό,τι μπορούμε και είναι δυνατό είναι χρέος μας να βοηθήσουμε, όπως κάναμε, κάνουμε και θα κάνουμε πάντα με ειλικρίνεια και τιμή».