Aίσθηση πρικάλεσε η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελιοδικείου ρεθιύμνου το οποίο επέβαλε ποινή φυλάκισης 9 μηνών γιατί μιλούσε κατά της χρήσης μάσκας κατα τον αγιασμ΄οσε νηπιαγωγείο. Το περίεργο είναι οτι χιλιάδες είναι αυτοί οι οποίοι έχουν δημόσιο λόγο και οι οποίοι είναι κατά της μάσκας , ακόμη  και Ιεράρχες αλλά ουδείς ασχολείται μαζί τους.Οπώς και να έχει τελικά ποινή φυλάκισης 9 μηνών επέβαλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου, στον ιερέα ο οποίος παραπέμφθηκε σε δίκη με την κατηγορία της διέγερσης σε ανυπακοή, μετά το δημόσιο κήρυγμα κατά της χρήσης μάσκας σε νηπιαγωγείο του Ρεθύμνου.

Η ποινή μπορεί να ανασταλεί ενώ υπάρχει η δυνατότητα έφεσης εντός 10 ημερών.Ο ιερέας πάντως είπε ότι έκανε το καθήκον του καθώς και ότι δεν νιώθει άσχημα γι αυτό που έγινε.
Νωρίτερα είχε εμφανιστεί στο δικαστήριο χωρίς να φορά μάσκα. Ο ίδιος επικαλέστηκε πρόβλημα υγείας το που δεν του επέτρεπε τη χρήση μάσκας, ωστόσο υπήρξε η ανάλογη προειδοποίηση από το δικαστήριο με αποτέλεσμα να συμμορφωθεί και να ξεκινήσει η δίκη.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι είχε καταθέσει και αίτημα για αναβολή το οποίο και απορρίφθηκε.