Ο  Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος μετέβη στην Ενορία των Αγίων Πάντων, στο Belmore του Σύδνεϋ, και τέλεσε Δοξολογία στον φερώνυμο Ιερό Ναό, στο πλαίσιο της τελετής αποφοίτησης των μαθητών της τρίτης τάξης του Λυκείου (HSC Class 2020) του Ελληνορθόδοξου Κολλεγίου των Αγίων Πάντων.

Παρουσία της Διευθύντριας του Κολλεγίου, κ. Ελευθερίας Λίλλη, και των ιερέων της Ενορίας, Αρχιμανδρίτου π. Κυρίλλου Ζήση και Πρωτοπρεσβυτέρου π. Χρήστου Τριανταφύλλου, ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε λόγους αγάπης και πνευματικής οικοδομής προς τους νέους και τις νέες που με διάχυτο ενθουσιασμό και συγκίνηση γιόρταζαν το κλείσιμο ενός σημαντικού κεφαλαίου της ζωής τους και το άνοιγμα ενός καινούργιου, πολλά υποσχόμενου.

 

Στην εισαγωγή της ομιλίας που εκφώνησε μετά από τη Δοξολογία, ο Αρχιεπίσκοπος επικέντρωσε στα πολύτιμα εφόδια που απέκτησαν οι νέοι κατά τη φοίτησή τους στο ελληνορθόδοξο σχολείο, εφόδια που θα τους επιτρέψουν να αντιμετωπίσουν τις νέες προκλήσεις της ζωής τους. Αφουγκραζόμενος την εύλογη αγωνία και το άγχος που διακατέχει τους νέους, ενόψει της μετάβασής τους σε ένα άγνωστο για εκείνους περιβάλλον, εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα χρόνια κατά τα οποία φοίτησαν στο Κολλέγιο των Αγίων Πάντων αποτέλεσαν μια γόνιμη περίοδο για την ανάπτυξή τους ως ενήλικες και για την ωρίμανσή τους στην πίστη.

Ο Σεβασμιώτατος ενθάρρυνε τους μαθητές να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο τα χαρίσματα, που τους έχει δώσει ο Θεός, και να τα πολλαπλασιάσουν, παραμένοντας όμως πάντοτε κοντά στον Χριστό. Επιπλέον, τους υπενθύμισε ότι κατά την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ακούγεται η προτροπή του ιερέα: “Εν ειρήνη προέλθωμεν”, δηλαδή ας αποχωρήσουμε από τον ναό με ειρήνη. Κατά τον ίδιο τρόπο, ο ίδιος παρότρυνε τους νέους να πορευτούν με την παρουσία και την ειρήνη του Χριστού, δίνοντας την καλή μαρτυρία στους γύρω τους και ακτινοβολώντας το φως της αληθείας Του στον κόσμο.

 

Καταληκτικά, ευχήθηκε στους μαθητές να έχουν θετικά αποτελέσματα στις εξετάσεις τους και επιτυχίες σε κάθε μελλοντική τους προσπάθεια, ενώ τους απηύθυνε μια τελευταία παράκληση: Να παραμείνουν κοντά στην Εκκλησία, να συμμετέχουν στις Θείες Λειτουργίες και να διατηρήσουν τους κοινωνικούς δεσμούς που έχουν δημιουργήσει στο ορθόδοξο περιβάλλον του σχολείου των Αγίων Πάντων. “Σας διαβεβαιώνω ότι θα έχετε τη δική μου προσωπική υποστήριξη, όπως και της Αρχιεπισκοπής μας και των σεβαστών ιερέων μας”, τόνισε κλείνοντας, επισημαίνοντας ότι ανυπομονεί να μαθαίνει νέα για την εξέλιξη και την πρόοδό τους.

Σημειώνεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Μακάριος μαζί με την ευλογία και τις ευχές του, προσέφερε στους αποφοιτήσαντες μία μικρή εικόνα των Αγίων Πάντων.

Μετά από τη Δοξολογία, ακολούθησε η απονομή βραβείων σε μαθητές που διακρίθηκαν με τις επιδόσεις τους ανά γνωστικό αντικείμενο. Τα βραβεία που έχει καθιερώσει το Κολλέγιο των Αγίων Πάντων, φέρουν ονομασίες προερχόμενες από την αρχαία ή από τη νεότερη ελληνική ιστορία, όπως λ.χ. βραβείο “The Marathonio” για τους μαθητές που διακρίθηκαν στον αθλητισμό, βραβείο “Pythagoras” για τους μαθητές που διακρίθηκαν στις επιστήμες φυσικής και τεχνολογίας, βραβείο “Dionysios Solomos” για τους μαθητές που διακρίθηκαν στη Γλώσσα, κ.α.