Αν και επισήμως  ( ακόμη τουλάχιστον ) η μητρόπολη Μεσογαίας δεν έχει κάνει καμία ανακοίνωση , σύμφωνα με δημοσιεύματα δύο ναοί έχουν κλείσει προληπτικά γιατί ένας ιερέας  στον Κουβαρά έκανε αγιασμό σε σχολείο αν και  ήταν θετικός τον κορωνοϊό.

Παρά τα πρώτα συμπτώματα που -κατά τις πληροφορίες- άρχιζε να παρουσιάζει ένας εκ των δύο παπάδων, του χωριού Καβουράς του Δήμου Σαρωνικού, τέλεσε λειτουργία την προηγούμενη Κυριακή και αγιασμό τη Δευτέρα στο μοναδικό δημοτικό σχολείο της περιοχής. Κλείνουν οι δύο εκκλησίες της περιοχής με εντολή του μητροπολίτη Λαυρεωτικής, καθησυχαστικοί οι τοπικοί άρχοντες μετά την τηλεφωνική επικοινωνία με ΕΟΔΥ και Σωτήρη Τσιόδρα..

Ο ιεράς την περασμένη Κυριακή και την επομένη τον καθιερωμένο αγιασμό στο δημοτικό σχολείο του χωριού Κουβαράς. Την Τρίτη διεγνώσθη θετικός στον κορωνοϊό, ενώ την Τετάρτη διακομίσθηκε στο νοσοκομείο. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τα συμπτώματά του είναι ήπια, με τα τεστ που έγιναν στον περίγυρό του να είναι αρνητικά.

Ο δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλιππίδης, και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, Κωνσταντίνος Στεργίου είναι καθησυχαστικοί. 

 «Ευτυχώς το κρούσμα είναι ανώδυνο. Δεν έχει κολλήσει κανείς ούτε από την οικογένειά του, ούτε από την εκκλησία» υποστήριξε ο πρώτος και επισήμανε πως μόλις έγινε γνωστή η ύπαρξη του κρούσματος, έγιναν τα απαιτούμενα τεστ στον οικογενειακό και εκκλησιαστικό περίγυρο του παπά τα οποία βγήκαν αρνητικά. Ο ίδιος επιβεβαίωσε πληροφορίες που ήθελαν τον ιερέα να αισθάνεται αδιαθεσία κατά τη διάρκεια του αγιασμού στο Δημοτικό. «Επειδή μιλήσαμε με τον ΕΟΔΥ και με τον κ. Τσιόδρα, το γεγονός ότι οι δάσκαλοι και οι μαθητές φορούσαν όλοι μάσκες απέτρεψε τη διάδοση του ιού», ανέφερε. 

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της κοινότητας των περίπου 2.000 κατοίκων τόνισε πως κατά τη διάρκεια του αγιασμού τα περισσότερα παιδιά δεν προχώρησαν σε χειροφίλημα ενώ όσα το έπραξαν φορούσαν μάσκα.

«Από την πρώτη στιγμή έγινε σύσκεψη με τον ιερέα της Κερατέας, ενώ ο μητροπολίτης Λαυρεωτικής αποφάσισε το προληπτικό κλείσιμο των εκκλησιών της περιοχής για 15 μέρες. Μιλήσαμε και με τον κ. Τσιόδρα, ο οποίος συνέστησε ψυχραιμία και επικεντρώθηκε στο ζήτημα του σχολείου. Συγκεκριμένα, είπε ότι δεν χρειάζεται να κλείσει το Δημοτικό, αφού δάσκαλοι και παιδιά φορούσαν μάσκες. Μόνο στην περίπτωση που έχουμε κρούσματα θα οδηγηθούμε στο κλείσιμο του σχολείου» σημείωσε ο Κων. Στεργίου και υπογράμμισε πως «αυτή τη στιγμή είναι όλα ήρεμα, η τοπική κοινωνία είναι ήρεμη».

Ξεκαθάρισε δε πως ο εν λόγω ιερέας δεν αμφισβήτησε ποτέ τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, περιγράφοντάς τον ως έναν χαρισματικό άνθρωπο για τον οποίο σπεύδουν πιστοί απ΄ όλη την Ελλάδα για να εξομολογηθούν. «Ο συγκεκριμένος παπάς είναι θεσμός για το χωριό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της κοινότητας.