Αρχική » Αυστραλία: εκδηλώσεις για τα 98 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Αυστραλία: εκδηλώσεις για τα 98 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

από christina

Την Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου,ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος παραβρέθηκε στην εκδήλωση μνήμης με θέμα «Οι τραυματικές συνέπειες της Μικρασιατικής Καταστροφής στο σύγχρονο ελληνικό έθνος», που έλαβε χώρα στον Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης, στο προάστιο Μάσκοτ του Σύδνεϋ. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Ενορία της Αγίας Αικατερίνης, σε συνεργασία με το Λύκειο Ελληνίδων Σύδνεϋ, με αφορμή τη συμπλήρωση 98 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ. Βρασίδας Καραλής, Καθηγητής του Τμήματος Νεοελληνικών και Βυζαντινών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Σύδνεϋ, ενώ η εκδήλωση διανθίστηκε μουσικά με παραδοσιακά μικρασιάτικα τραγούδια τα οποία παρουσίασε νεανικό μουσικό σχήμα. Το «παρών», μεταξύ άλλων, έδωσε ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Σϋδνεϋ, κ. Χρήστος Καρράς.

Κατά τη διάρκεια του σύντομου χαιρετισμού του, ο Σεβασμιώτατος κ. Μακάριος αναφέρθηκε στην εξέχουσα εκκλησιαστική και εθνική φυσιογνωμία του Αγίου Χρυσοστόμου Μητροπολίτου Σμύρνης, ενώ περιγράφοντας μια ιστορία από τη ζωή του, που συνέβη λίγα χρόνια πριν από το μαρτυρικό του τέλος, υπογράμμισε την αξία της αγάπης για το Γένος και για την Εκκλησία, καθώς και την αξία της ενότητας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ