Αρχική » Koντά στους πληγέντες ο Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος

Koντά στους πληγέντες ο Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος

από christina

 

Κοντά στους πληγέντες από τις σφοδρές βροχοπτώσεις της επαρχίας Φαρσάλων βρέθηκε ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, ενισχύοντάς τους ηθικά και πνευματικά.

Ο «Ιανός» σκόρπισε πόνο, θλίψη και αμέτρητες καταστροφές στην Επαρχία Φαρσάλων, που επλήγη από τις σφοδρές βροχοπτώσεις. Ο Σεβασμιώτατος, συνοδευόμενος από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη και Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως π. Αμφιλόχιο Παπανδρέου, επισκέφθηκε εκ νέου τις πληγείσες περιοχές, αυτή τη φορά προς την άλλη κατεύθυνση που του επετράπη, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εργασιών διάνοιξης του δρόμου προς Λάρισα, διότι η έξοδος από την πόλη της Καρδίτσας προς τη Λάρισα ήταν αδύνατη λόγω καθίζησης και ζημιών.

Υπενθυμίζεται ότι από την Παρασκευή το βράδυ, ο Νομός Καρδίτσας και η Επαρχία Φαρσάλων βρισκόταν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αφού η σφοδρή βροχόπτωση δημιούργησε τεράστια προβλήματα τόσο στις κατοικίες όσο και στις επιχειρήσεις των συνανθρώπων μας, ενώ άφησε πίσω της, δυστυχώς, και νεκρούς.

 

Τμήμα του Κέντρου Υγείας Μουζακίου κατέρρευσε, δρόμοι και γέφυρες αποκαθηλώθηκαν. Χωριά τόσο στην ευρύτερη περιοχή της Αργιθέας όσο και σε άλλες περιοχές (Καστανιά) βρέθηκαν αποκλεισμένα και χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Oι κάτοικοι του χωριού Βασιλί, για να γλιτώσουν από τον «Ιανό» και τον όγκο του νερού που έπεσε στην περιοχή, κατέφυγαν στην εκκλησία, όπου βρήκαν καταφύγιο.

Άνθρωποι μετεγκαταστάθηκαν σε δομές των Δήμων και σε εκκλησίες, αφού έμειναν χωρίς στέγη και είδη πρώτης ανάγκης.

Ιεροί Ναοί της Ιεράς μας Μητροπόλεως πλημμύρισαν (Ευαγγελιστρίας, Αγίου Αλεξάνδρου, Ζωοδόχου Πηγής, Παναγίας του «Μπρίπη» (Μαγουλίτσα), Κοιμητηριακός Αγίου Λαζάρου (Φάρσαλα), Αγίου Χαραλάμπους (Βασιλί Φαρσάλων) κ.ά. Το Βιβλιοπωλείο της Ιεράς μας Μητροπόλεως «ΜΑΡΤΥΡΙΑ» επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου 16-18 υπέστη ζημιές.

 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος από την πρώτη στιγμή βρέθηκε κοντά στους πληγέντες συνοδευόμενος από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Αμφιλόχιο Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς μας Μητροπόλεως, ενισχύοντάς τους ηθικά και πνευματικά.

Δόθηκε εντολή η λειτουργία του «Σπιτιού Αγάπης» Καρδίτσας, το οποίο κι αυτό πλημμύρισε, να αποκατασταθεί άμεσα, ώστε οι έχοντες ανάγκη ενός πιάτου φαγητού να το βρίσκουν.

Παράλληλα, η συνεργασία του και η επικοινωνία του με τους φορείς του Νομού Καρδίτσας και της Επαρχίας Φαρσάλων είναι συνεχής και άοκνη, καθότι όλοι πασχίζουν, ώστε σταδιακά να επανέλθουν τα πράγματα στην προτέρα κατάσταση.

«Κατοικίες και περιουσίες (κτήματα κ.ά.) των συνανθρώπων μας καταστράφηκαν. Αδελφοί μας έμειναν χωρίς στέγη, νερό και φαγητό. Ιεροί Ναοί πλημμύρισαν. Χιλιάδες στρέμματα καλύφθηκαν από τόνους λάσπης.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ