Τον τίτλο του «Ήρωα COVID-19 του Μπρούκλιν» απένειμε ο πρόεδρος του Μπρούκλιν Έρικ Άνταμς στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο, για τη σύσταση του Ταμείου Ανακούφισης COVID-19 της Αρχιεπισκοπής. Το Ταμείο αυτό ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2020 υπό τη διεύθυνση του Αρχιεπίσκοπου Ελπιδόφορου, στο πλαίσιο των προσπαθειών της Ορθόδοξης Εκκλησίας να υποστηρίξει όσους έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό σε όλη τη χώρα και αντιμετώπισαν δυσκολίες.

Μέχρι σήμερα, το Ταμείο Ανακούφισης COVID-19 έχει προχωρήσει σε δωρεές και ενισχύσεις που ξεπερνούν τις 600.000 δολάρια.

Σχολιάζοντας ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής τόνισε: «Σήμερα, ευχαριστούμε τον Θεό για τους γενναιόδωρους ευεργέτες που έκαναν μεγάλες και μικρές συνεισφορές και μας επέτρεψαν να βοηθήσουμε τόσους πολλούς ανθρώπους σε όλη τη χώρα. Αυτή η πανδημία είχε τόσες πολλές συνέπειες και ορισμένες δεν έχουν ακόμη καταγραφεί. Δεσμευόμαστε να είμαστε μέρος οποιασδήποτε λύσης που θα προσφέρει βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη. Ευχαριστώ στον Πρόεδρο Άνταμς. Ο Θεός να συνεχίσει να ευλογεί το έργο του!»