Πραγματοποιείται , παρά τα όσα λέγονταν , η επίσκεψη του Ρώσου πρωθυπουργού στο Άγιο 'Ορος.

Σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες ο υψηλόβαθμος Ρώσος αξιωματούχος έφθασε αεροπορικώς στη Θεσσαλονίκη με σχετικά μικρή προσωπική συνοδεία και χωρίς δημοσιογραφική κάλυψη και μετέβη στην Ουρανούπολη, από όπου εισήλθε με σκάφος στην Αθωνική πολιτεία. Στον Άθω έχουν ληφθεί ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας από την ΕΛΑΣ, αλλά και την προσωπική ασφάλεια του Ρώσου πρωθυπουργού, ενδεικτικό, δε, είναι ότι εφαρμόζεται η συνήθης τακτική της διαρροής πληροφοριών για τις μετακινήσεις του, οι οποίες τελικά δεν επιβεβαιώνονται.

Το βέβαιο είναι ότι ο κ. Μισούστιν μετέβη στη ρωσική Μονή Παντελεήμονος, που σήμερα εορτάζει τη μνήμη του Αγίου Σιλουανού και πιθανώς θα διανυκτερεύσει εκεί, όπως αρχικώς σχεδιαζόταν και είχε ανακοινωθεί, αν και νωρίτερα πηγές του ethnos.gr στην Ιερά Επιστασία έκαναν λόγο για πιθανή διανυκτέρευση στη Μονή Φιλοθέου και επίσκεψη στη Μονή Βατοπαιδίου. Ασαφής ήταν ως αργά ο χρόνος της αναμενόμενη συνάντησης στις Καρυές με αντιπροσωπεία της Ιεράς Κοινότητας, που αναμένεται πιθανώτατα αύριο ή το Σάββατο, εάν , γίνουν δύο τελικά οι διανυκτερεύσεις της ρωσικής αντιπροσωπείας στο Άγιο Όρος.

Ρωσικές διπλωματικές πηγές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους γιατί η ελληνική πλευρά διευκόλυνε με άψογο τρόπο το ταξίδι του Ρώσου πρωθυπουργού, παρά τις βεβαρημένες συνθήκες από την πανδημία και την εμφάνιση πολλών κρουσμάτων στο Άγιο Όρος, ενώ νωρίτερα είχαν διαψεύσει κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς ανώνυμων «εκκλησιαστικών πηγών» στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο «ΡΙΑ-Νόβοστι» ότι δήθεν επιχειρήθηκε έξωθεν κάποιου είδους παρεμπόδιση της επίσκεψης Μ.Μισούστιν με πρόσχημα τον κορονοϊό.