Με την χάρη του Θεού, τις πρεσβείες του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Στεφάνου της Ι.Μ.Φ.Ν & ΘΑΣΟΥ, η ΕΝΩΜΕΝΗ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ στην ΚΑΒΑΛΑ πραγματοποίησε εκδήλωση για τον ΟΣΙΟ ΠΟΡΦΥΡΙΟ την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020 στον αύλειο χώρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Τιμίου Προδρόμου, με ομιλητή τον πρωτοπρεσβύτερο -Ιατρό Χριστόδουλο Χατζηθανάση με θέμα: «Ο ΟΣΙΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΕΖΗΣΑ», ο οποίος υπήρξε πνευματικό τέκνο του Οσίου.

Στην εκδήλωση παρέστη πλήθος πιστών από την Καβάλα, την Ελευθερουπόλη, την Δράμα και την Ξάνθη, καθώς Ιερείς από την τοπική Μητρόπολη και τις Μητροπόλεις Ελευθερούπολεως και Ξάνθης.

Η δομή της εκδήλωσης ήταν ως εξής: Αρχικά έγινε γνωστή η προσπάθεια της Ε.ΡΩ εκ μέρους του υπεύθυνου και μέλους του σωματείου μας για την πόλη της Καβάλας κ.Κιοσέογλου Σάββα. Ακολούθησαν ύμνοι προς τιμήν του Οσίου Πορφυρίου από το βυζαντινό χορό “Συνηχούντες” με την καθοδήγηση του χοράρχη κ.Χρυσοβαλάντη Ιωαννίδη και στη συνέχεια ακολούθησε η ομιλία του πατρός Χριστοδούλου, όπου μετέφερε εμπειρίες , βιώματα, διδαχές και πολλά γεγονότα που έζησε κοντά στον Όσιο, με στόχο την πνευματική οικοδομή των ακουόντων. Μετά το πέρας της ομιλίας του, τον λόγο πήρε ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη π. Ηλίας Κωνσταντινίδης ο οποίος ευχαρίστησε τον ομιλητή και εξέφρασε την χαρά του προς την προσπάθεια του σωματείου της Ενωμένης Ρωμιοσύνης.