Δεν θα συνεδριάσει , εκτός απροόπτου, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος τον Οκτώβριο . Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία η ΔΙΣ η οποία θα συνέλθει αύριο θα  αποφασίσει την αναβολή της συνεδρίασης μετά από αίτημα του Αρχιεπισκόπου κ.Ιερώνυμου ο οποίος απέστειλε για τον  λόγο αυτό επιστολή στους μητροπολίτες.

Οι περισσότεροι στις απαντήσεις τους συμφώνησαν με την αναβολή λόγω κορωνοϊού. Στην επιστολή του ο κ.Ιερώνυμος ζήτησε αναβολή προκειμένου  να μην υπάρξουν προβλήματα λόγω  πανδημίας  κυρίως για τους ηλικιωμένους Ιεράρχες οι οποίοι είναι δύσκολο να μετακινηθούν.Η συνεδρίαση της Ιεραρχίας είχε αποφασιστεί να γίνει για λόγους ασφαλείς στο συνεδριακό κέντρο της Μονής Πεντέλης. Εκτός της προστασίας της υγείας των μελών της Συνόδου ο Αρχιεπίσκοπος δεν επιθυμεί αυτή την περίοδο συγκρούσεις μεταξύ μητροπολιτών οι οποίοι διαφωνούν με τη χρήση μάσκας και τα μέτρα.Μια ενδεχόμενη κόντρα στο εσωτερικό της Εκκλησίας δεν θα έστελνε τα ανάλογα μηνύματα στους πιστούς , ενώ θα δημιουργούσε σύγχυση σε μια κρίσιμη περίοδο για την πανδημία.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος  που θα συνεδριάσει αύριο εκτάκτως αναμένεται να αποφασίσει επισήμως την αναβολή προκιεμένου να μην υπάρξουν αντιδράσεις από Ιεράρχες οι οποίοι ζήτησαν τη σύγκληση της ΔΙΣ για να "γίνουν σύμφωνα με την εκκλησιασιτκή τάξη".