Τρεις χιλιάδες ρώσικες  εικόνες από τη Ρωσία, που είχαν κατασχεθεί από τις τελωνειακές αρχές της Γερμανίας, θα επιστραφούν στη Μόσχα , όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ο επικεφαλής του κεντρικού γραφείου της Interpol στη Ρωσία, υποστράτηγος Αλεξάντρ Προκόπτσουκ.

Οι εικόνες είχαν βρεθεί από τις γερμανικές αρχές σε μια προσπάθεια κάποιων να τις περάσουν παράνομα σε γερμανικό έδαφος. Αφού πήραν τη γνώμη ενός ειδικού του Υπουργείου Πολιτισμού της Ρωσίας, αλλά και της Ιντερπόλ, έχοντας επιβεβαιώσει την ρωσική καταγωγή των σταυρών, οι Γερμανοί αποφάσισαν να επιστρέψουν τις εικόνες.

Η διαδικασία επιστροφής έχει ήδη ξεκινήσει. «Ωστόσο, αυτή η διαδικασία είναι συνήθως μακρά», σχολίασε ο επικεφαλής του συνοδικού τμήματος του Πατριαρχείου Μόσχας επί των σχέσεων με τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Αστυνομία κ. Στέφανος.

Σύμφωνα με τον Προκόπτσουκ, χάρη στην Ιντερπόλ τα τελευταία 10 χρόνια έχουν επιστραφεί στη Ρωσία περισσότερα από 250 αντικείμενα εξαιρετικής ιστορικής και πολιτιστικής αξίας, που χρονολογούνται μεταξύ του 15ου και του 19ου αιώνα.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: 3.000 ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΡΩΣΙΑ
Διαδώστε: