Αρχική » Ο Βατόπουλος αθωώνει τη Θεία Ευχαριστία. Κίνδυνος ο συνωστισμός

Ο Βατόπουλος αθωώνει τη Θεία Ευχαριστία. Κίνδυνος ο συνωστισμός

από christina

Eνας ακόμη επιστήμονας αποφαίνεται πως δεν κινδυνεύουν οι πιστοί από τη Θεία Ευχαριστία αλλά από τον συνωστισμό.Πρόκειται  για τον Καθηγητή Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Αριστείδη Βατόπουλο,  ο οποίος μιλώντας στο  Kontra News τόνισε:

«Για μένα σαφώς το ζήτημα της Θείας Κοινωνίας έχει σαφώς λιγότερο κίνδυνο επιδημιολογικά. Βασικός κίνδυνος είναι ο συνωστισμός Είναι θέμα συνωστισμού κυρίως στις Εκκλησίες, το οποίο έχει αντιμετωπιστεί».

Απαντώντας για  τον τρόπο μετάδοσης της Θείας Μετάληψης επισήμανε  πως: «αυτό για μένα σαφώς έχει λιγότερο κίνδυνο επιδημιολογικά. Ο βασικός κίνδυνος είναι ο συνωστισμός, ο οποίος γίνεται προσπάθεια να αντιμετωπιστεί με το αραίωμα των ανθρώπων, με τις μάσκες, με την ισχυρή συμβουλή προς τις ευπαθείς ομάδες να μην πηγαίνουν στην Εκκλησία, αλλά να παρακολουθούν από την τηλεόραση».

Αιτιολογώντας τη θέση  του αυτή είπε: «Επειδή είναι τροφιογενές νόσημα. Μεταδίδεται με την αναπνοή. Με σταγονίδια βασικά. Άρα δεν μεταδίδεται πίνοντας κάτι, μεταδίδεται αναπνέοντας κάτι» και ζήτησε  πως θα πρέπει όλοι να επικεντρωθούν στον  συνωστισμό.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ