Αρχική » Αγιασμός Σχολής Βυζαντινής Μουσικής την Κυριακή 4 Οκτωβρίου

Αγιασμός Σχολής Βυζαντινής Μουσικής την Κυριακή 4 Οκτωβρίου

από christina

Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου ο Ιεροψαλτικός κόσμος της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού θα εορτάσει την μνήμη του Προστάτου του Οσίου Ιωάννου του Κουκουζέλη, εκ των κορυφαίων υμνογράφων της Εκκλησίας.

Ο Όσιος Ιωάννης ήταν άριστος μουσικός και καλλικέλαδος. Καταγόταν από το Δυρράχιο και έζησε στα χρόνια των Κομνηνών, και ήταν ορφανός από πατέρα. Η ευσεβής μητέρα του όμως, έδωσε την ευκαιρία στο παιδί της να μάθει τα Ιερά γράμματα, το όποιο, επειδή ήταν πολύ έξυπνο και πολύ καλλίφωνο, όλοι το αποκαλούσαν «αγγελόφωνο».

Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού, στις 6μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας, χοροσταστούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.

Στο τέλος του Εσπερινού θα τελεστεί ο επίσημος Αγιασμός ενάρξεως της νέας Σχολικής χρονιάς στην Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, κατά τον οποίο ο Σεβασμιώτατος θα επιδώσει τους τίτλους σπουδών στους αποφοιτήσαντες της περσινής χρονιάς.

Ας είμαστε όλοι εκεί, για να τιμήσουμε τους κορυφαίους παράγοντες της Θείας Λατρείας, που είναι οι εκλεκτοί Ιεροψάλτες μας, καθώς και να καμαρώσουμε το Ιεροψαλτικό μέλλον της Τοπικής μας Εκκλησίας, στα πρόσωπα των μαθητών της Σχολής μας.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ