Από τη στιγμή που εμφανίστηκε ο κορωνοϊός πολλα μοναστήρια απομακρυσμένα κυρίως στη Μέση  Ανατολή ζουν δύσκολές μέρες καθώς οι προσκυνητές πλέον δεν φτάνουν ως εκεί με  οικονομικές συνέπειες   που επηρεάζουν την ίδια την λειτουργία τους. Ένα από αυτά   η Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου στην Έρημο της Ιορδανίας  όπου η κατάσταση γίνεται μέρα με τη μέρα πιο δύκσολη. Το κλίμα που επικρατεί μετέφερε με παρέμβαση του στην εκπομπή του ΑΝΤ1 Κύπρου, «Μέρα Μεσημέρι», ο Γέροντας Χρυσόστομος.

«Από την αρχή της πανδημίας, τέλος Φεβρουαρίου και μετά, δεν έρχεται κόσμος και δυστυχώς εδώ στο Ισραήλ δεν έλαβαν τόσο σοβαρά αυτήν την αρρώστια και τώρα υπάρχει μεγάλη έξαρση.Εγώ φοβάμαι και προφυλάσσομαι, απαγορεύεται και η κυκλοφορία στο Ισραήλ» πρόσθεσε  Γέροντας  , ενώ στάθηκε και στο γεγονός  ότι στο μοναστήρι έμειναν μόλις επτά άτομα από τα 25 που ήταν προηγουμένως.

Μιλώντας για τη διάρκεια της πανδημίας  σημείωσε ότι «εγώ δεν είμαι επιστήμονας, ένα αγράμματο πλάσμα είμαι αλλά βλέπω ότι ο κόσμος δεν υπάκουει, στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και γίνεται έξαρση και θα το έχουμε για πολύ καιρό. Ο Θεός να βάλει το χέρι του».