Επίκαιρη ερώτηση  κατέθεσε ο Βουλευτής Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Νεοκλής Κρητικός για  την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νική Κεραμέως σχετικά με το αν είναι ή δεν είναι υποχρεωτική η πρωινή προσευχή στις σχολικές αίθουσες.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας που ισχύει απαγορεύται η συγκέντρωση των μαθητών στον προαύλιο χώρο των σχολείων πριν την έναρξη του ωρολογίου προγράμματος και προβλέπεται πλέον η καθιερωμένη διαδικασία να πραγματοποιείται εντός των αιθουσών. Ο Βουλευτής αναφέρει πως με τον όρο καθιερωμένη διαδικασία προφανώς αναφέρεται η εγκύκλιος του υπουργείου και στη τέλεση της πρωϊνής προσευχής για τα παιδιά τα οποία ανήκουν στο Ορθόδοξο Χριστιανικό δόγμα.

«Αποτελεί η πρωινή προσευχή μέρος της καθιερωμένης διαδικασίας πριν την έναρξη των μαθημάτων ή είναι στην ευχέρεια του κάθε εκπαιδευτικού να την τελεί εντός της αίθουσας;», ρωτά συγκεκριμένα ο κ. Κρητικός, με αφορμή το γεγονός πως σε πολλά σχολεία της Επικράτειας παρατηρείται το φαινόμενο να μην τελείται η πρωινή προσευχή.