Αρχική » Φθιώτιδος: “Η Παναγία έχει τόσο αγάπη για εμάς που μας υπακούει»

Φθιώτιδος: “Η Παναγία έχει τόσο αγάπη για εμάς που μας υπακούει»

από christina

«Η Παναγία μας όχι απλώς ακούει, αλλά η Παναγία μας τόσο αγάπη έχει για εμάς, που μας υπακούει» τόνισε ο Σεβ. Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, από το Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Εφραίμ στο Πνευματικό – Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, στη Λαμία, με αφορμή την εορτή της Σύναξης της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου.

Την Θεία Λειτουργία ετέλεσε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Άγγελος Ανθόπουλος, συνευχομένου του Σεβασμιωτάτου και την παρουσία των Διοικητικών υπαλλήλων της Ιεράς Μητροπόλεως, καθώς και αρκετών πιστών.

Προ της απολύσεως τελέσθηκε η Ακολουθία του Αγιασμού για την πρώτη του μήνα, στο τέλος της οποίας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε προς τους Κληρικούς και λαϊκούς υπαλλήλους της κεντρικής Διοικήσεως της Ιεράς Μητροπόλεως, στους παρισταμένους πιστούς και στους ακροατές του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως (89,4 Fm), οι οποίοι παρακολουθούσαν τις Ιερές Ακολουθίες απευθείας, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Μας αξιώνει η αγάπη του Θεού, να μπούμε σε ένα καινούργιο μήνα, τον Οκτώβριο και μάλιστα να ξεκινήσουμε αυτό το μήνα με την Παναγία μας, καθώς σήμερα εορτάζουμε την Σύναξη της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου, της οποίας η Εφέστιος Εικόνα, ευρίσκεται στην Ιερά Μονή Δοχειαρίου του Αγίου Όρους, Άθω. Μάλιστα στην Ιερά Μητρόπολή μας, στην είσοδο του Πνευματικού – Διοικητικού Κέντρου βρίσκεται πιστό αντίγραφο αυτής της Ιεράς Εικόνας και καθημερινά παίρνουμε την ευλογία Της και η Παναγία μας ευλογεί όλο τον λαό της Φθιώτιδος. Η Παναγία μας όχι απλώς ακούει, αλλά η Παναγία μας τόσο αγάπη έχει για εμάς, που μας υπακούει. Είμαστε παιδιά της και είναι Μάνα μας και μας υπακούει σε κάθε μας καημό και κάθε αίτημα. Μας υπακούει γοργά η Παναγία μας, χωρίς σκέψη, χωρίς δισταγμό, άμεσα. Υπακούει στον Θεό Πατέρα, στον Υιό της, στο Άγιο Πνεύμα, αλλά και σε κάθε άνθρωπο, σε κάθε παιδί Της. Έχουμε την χαρά από την Δευτέρα, αυτός εδώ ο χώρος να έχει γεμίσει παιδικές φωνές με την έναρξη λειτουργίας του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού και από την ερχόμενη εβδομάδα, που θα αρχίσει την λειτουργία του και το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως, η αγκαλιά του Οσίου Εφραίμ θα γεμίσει παιδιά, τα οποία καθημερινά θα λαμβάνουν την ευλογία του Οσίου και θα ευλογούν με την πρόοδό τους και την παρουσία τους μέσα από τις δράσεις της Ιεράς Μητροπόλεως, όλη την περιοχή μας, προκειμένου η Μητρόπολή μας να βοηθήσει κάθε οικογένεια, κάθε σπίτι, κάθε παιδί, να ανοίξει μια ζεστή, ανοιχτή αγκαλιά για όλη την πόλη και για όλους τους ανθρώπους».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το απόγευμα τελέσθηκε από τον Πρωτοσύγκελλο π. Άγγελο Ανθόπουλο, η Ιερά Παράκληση στον Όσιο Εφραίμ το Νέο και Θαυματουργό, παρουσία πολλών ευλαβών πιστών.

Σύμφωνα με το νέο λειτουργικό πρόγραμμα, το οποίο κατήρτισε η Ιερά Μητρόπολή, κάθε Δευτέρα και κάθε Πέμπτη από νωρίς το πρωί στον Ιερό Ναό του Αγίου Εφραίμ στη Λαμία, θα τελείται η Θεία Λειτουργία, η οποία θα ολοκληρώνεται στις 8:30 π.μ. προς εξυπηρέτηση κυρίως των εργαζομένων, ενώ κάθε Δευτέρα απόγευμα στις 17:00 μ.μ. τελείται η Ιερά Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο και κάθε Πέμπτη την ίδια ώρα τελείται η Ιερά Παράκληση στον Όσιο Εφραίμ.

Τέλος, κάθε 1η εκάστοτε μηνός, (εκτός Σαββάτου και Κυριακής) στις 9:00 π.μ. θα τελείται η Ακολουθία του Αγιασμού.

Όλες οι Ιερές Ακολουθίες θα μεταδίδονται απευθείας μέσω του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως (89,4 Fm) και από το διαδίκτυο, , ενώ το Ιερό Αναλόγιο θα διακονούν καθηγητές και μαθητές του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως «Γερμανός ο Μελωδός».

 

 


Πηγή: Ι.Μ.Φθιώτιδος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ