Σημαντικές  παρεμβάσεις κάνει το Πατριαρχείο Ρουμανίας  για την καλύτερη οργάνωση της  κοινωνίας.Το προηγούμενο διάστημα ανέλαβε να πείσει τα νεαρά παιδιά να μην εγκταταλείπουν το σχολείο. Το έργό αυτό ανέλαβαν εθελοντές στο Παρεκκλήσι του Καθεδρικού Ναού ξεκίνησαν από τις αρχές του Σεπτεμβρίου οι οποίοι εντάχθηκαν στο πρόγραμμα με την ονομασία «Βοήθεια για μαθητές».

Κατά τη διάρκεια του μήνα, οι εθελοντές έκαναν διάφορες ενέργειες μέσω των οποίων προσέφεραν σακίδια, σχολικά είδη, ρούχα και υποδήματα, αθλητικό εξοπλισμό, υπολογιστές και άλλα δώρα.

Μέχρι στιγμής, οι προσπάθειες των εθελοντών του Εθνικού Καθεδρικού Ναού απασχολούνται με τα κοινωνικά κέντρα φροντίδας σε όλη την χώρα όπου διανέμουν σχολικό εξοπλισμό που είναι απαραίτητος αλλά και διάφορα δώρα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της βοήθειας είναι ο πρώτος μαθητής που έκανε την εγγραφή του στο πρόγραμμα, ο Αλέξανδρος. Ο Αλέξανδρος παρακολουθεί ένα γυμνάσιο της πρωτεύουσας και πέρυσι τελείωσε με 9,93/10. Ο Αλέξανδρος ήταν στη φροντίδα της 74χρονης γιαγιάς του από τη στιγμή που η μητέρα του υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και ο πατέρας του δεν ενδιαφέρεται πλέον για την οικογένειά του.

Για τον μικρό μαθητή, οι εθελοντές του Εθνικού Καθεδρικού Ναού αγόρασαν ένα φορητό υπολογιστή, ένα σακίδιο, σχολικά είδη, βασικά τρόφιμα και προϊόντα υγιεινής.

Η εκστρατεία «Βοήθεια για μαθητές» θα εκτελεστεί καθ ‘όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους. Οι εθελοντές θα βρίσκονται σε συνεχή επαφή με όλους εκείνους που εμπλέκονται στην εκπαίδευση των δικαιούχων της εκστρατείας για να ικανοποιούν τις ανάγκες τους ανά πάσα στιγμή.

Εθελοντές του Εθνικού Καθεδρικού Παρεκκλησιού έχουν πραγματοποιήσει άλλες εκστρατείες στο παρελθόν για την καταπολέμηση της εγκατάλειψης του σχολείου. Ένα παράδειγμα είναι η εκστρατεία «Παραμονή στο σχολείο» .

Στο πλαίσιο της πανδημίας, η Εκκλησία υποστήριξε ουσιαστικά το διαδικτυακό σχολείο. Μέχρι στιγμής, έχουν προσφερθεί 4.470 φορητοί υπολογιστές ή άλλες ηλεκτρονικές συσκευές από το Πατριαρχείο της Ρουμανίας, συνολικής αξίας 2.661.852 λέι.