Αρχική » Απαγόρευση Λιτανειών σε Αχαΐα και Ιωάννινα.Mάσκες σε ναούς

Απαγόρευση Λιτανειών σε Αχαΐα και Ιωάννινα.Mάσκες σε ναούς

από christina

Mετά τα αυξημένα κρούσματα που εντοπίστηκαν σε Αχαϊα και Ιωάννινα αποφασίστηκαν  νέα μέτρα με σκοπό την πρόληψη της διασποράς του κορωνοϊού Covid -19. Μεταξύ άλλων στα νέα μέτρα είναι η απαγόρευση Λιτανειών όπως αναφέρει η Ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας. 

Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 05.00 της επομένης.

Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, κλπ.

Εξαιρούνται της αναστολής οι λαϊκές αγορές, οι οποίες θα λειτουργήσουν με όριο απόστασης μεταξύ των πάγκων των πωλητών (5) μέτρα και το 50% της δυναμικότητας ανά κατηγορία πωλητών.

Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους και στους ναούς.

Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

Τέλος, τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για επτά (7) ημέρες από την Τρίτη 06-10-2020 έως και τη Δευτέρα 12-10-2020.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ