«Εγκληματική ενέργεια» χαρακτήρισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ’ τις πυρκαγιές που ξέσπασαν το μεσημέρι της Κυριακής (4/10) στην περιοχή κοντά στο πλάτωμα του Ναυαγίου, ιδιοκτησίας της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου των Κρημνών, όπου κείται και η εν λόγω παλαίφατη Μονή.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι εικόνες της απόλυτης καταστροφής από την φωτιά πραγματικά σοκάρουν. Το πράσινο της διαδρομής, ώσπου να φτάσει κανείς στο πιο διάσημο αξιοθέατο του νησιού,  χάθηκε.

Ο Σεβασμιώτατος έδωσε το παρών χθες στα σημεία όπου ξέσπασε η μεγάλη φωτιά στις Βολίμες Ζακύνθου και συνεχάρη άπαντες για τον υπεράνθρωπο αγώνα που κατέβαλαν, ευχαριστώντας θερμά από πλευράς της τοπικής εκκλησίας έναν – έναν αξιωματικούς και υφισταμένους, τοπικούς άρχοντες και κατοίκους, αφού με τις σύντονες προσπάθειές τους περιφρουρήθηκε άριστα η παλαίφατη Μονή στα Γκρεμνά και τα γειτονικά χωριά των τριών Βολιμών.

Ο Μητροπολίτης της Ζακύνθου βρέθηκε εκεί πριν το μεσημέρι (5.10.2020), συνοδευόμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο π. Παναγιώτη Καποδίστρια και τον Γραμματέα της Μητροπόλεως κ. Πέτρο Παράσχη.