Το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020 στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου και Ρούφου Θηβών έγινε η έναρξη των εκπαιδευτικού προγράμματος, που υλοποιεί η Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με θέμα: «Διαχείριση προβλημάτων οικογενειακού βίου», στο οποίο συμμετέχουν πρεσβυτέρες της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας.

Στην πρώτη συνάντηση, που ήταν δια ζώσης, συμμετείχε ο  Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, ο αναπληρωτής Διευθυντής του Ι.Ε.Π. πανοσ. αρχιμ. π. Θεολόγος Αλεξανδράκης, ο υπεύθυνος της Μητροπόλεως για τα προγράμματα του Ι.Ε.Π. πανοσ. αρχιμ. π. Ιερώνυμος Κυριαζής, η εισηγήτρια κ. Δέσποινα Ζαμάνη και οι πρεσβυτέρες, που δήλωσαν συμμετοχή για την παρακολούθηση του προγράμματος.

Ο κ.Γεώργιιος αφού καλωσόρισε τις πρεσβυτέρες, και ευχαρίστησε τον π. Θεολόγο, αναφέρθηκε στη σημασία των προγραμμάτων. Ενώ, ο π. Θεολόγος ενημέρωσε τις πρεσβυτέρες για τα προγράμματα του Ι.Ε.Π. και αναφέρθηκε στο περιεχόμενο και τους στόχους του συγκεκριμένου προγράμματος. Στη συνέχεια η εισηγήτρια κ. Δέσποινα Ζαμάνη ανέπτυξε την εισήγηση: «Ειδικά θέματα ποιμαντικής της οικογένειας – Οι μεταβολές στις σύγχρονες κοινωνίες και η επίδραση τους στην οικογένεια – Νέες μορφές οικογένειας».

Συνολικά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει επτά συνεδρίες των τεσσάρων ωρών, οι οποίες θα γίνουν εξ αποστάσεως λόγω των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό.